Gündeme ilişkin haftalık basın değerlendirmesinde bulunan Maduro, "Arjantin'de Neonazi aşırı sağ kazandı. Arjantinlilere şunu söylüyoruz: Siz seçtiniz ama biz sessiz kalmayacağız, çünkü aşırı sağcı bir kişinin iktidara gelmesi çok büyük bir tehdittir. Kuzey Amerika emperyalizminin önünde diz çökmüş." diye konuştu.

Javier Milei

"VENEZUELLA'DA BAŞARAMADILAR"

Maduro, 1970'lerde Arjantin, Şili ve Uruguay'da kurulan diktatörlükleri hatırlatarak, Latin Amerika'da ultra-neoliberal projelerin devam ettiğini belirtti.

Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı

Arjantin halkının kararlarına saygı duyduklarını dile getiren Maduro, "Latin Amerika'yı yeniden sömürgeleştirmek için aşırılıkçı modelleri empoze ediyorlar ve aşırı sağcı yönetimleri destekliyorlar. Arjantinlilerin bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Venezuela'da bunu yapmak istediler ancak başarılı olamadılar ve olamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

MUHALEFET TEBRİK ETTİ

Öte yandan, Venezuela'daki muhalefet liderlerinden sağ görüşlü Maria Corina Machado, açıklamasında Milei'yi tebrik ederek, "Örnek bir seçim süreci için tüm Arjantinlileri ve seçilmiş Devlet Başkanı Javier Milei'yi kutluyorum. Latin Amerika'da değişim ve özgürlük mücadelesi ilerliyor." dedi.

Arjantin'de sandıkların yüzde 99'undan fazlasının açıldığı seçim sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak devlet başkanı seçilmişti.