Ürküten deprem anıyla ilgili ilk görüntüler de geldi. Bir avize dükkanında depreme yakalanan vatandaşlar koşarak kendilerini dışarı attı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.04'te merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Deprem 13,93 km derinlikte gerçekleşti. 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Malatya'daki deprem Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır'da da hissedildi.

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

AFAD, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya." paylaşımında bulundu.

MALATYA VALİSİ: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, bir televizyon programında kentteki son durumu açıkladı. Yazıcı, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar yok. Olumsuz bir durum yok, saha taraması devam ediyor. Ağır hasarlı binalardan uzak duralım" dedi.