5Gvirusnews Platform sözcüsü Muammer Karabulut tarafından açılan maske zorunluluğunun kaldırılması yönündeki davaya 14 ay sonra red kararı çıktı.

Danıştay’da yürütmenin durdurulması istemi ile ilgili İçişleri Bakanlığına 26 Ağustos 2020 tarihinde açılan 'maske davası'na 14 ay sonra, “yürütmenin durdurulması isteminin reddine” kararı verildi. Böylelikle Danıştay Onuncu Dairesi, 'maske takmak sağlığa faydalı ve ilgili yaptırımlara' devam dedi.

MASKE, DSÖ'NÜN ÖNERİSİ OLARAK GÖSTERİLDİ

Danıştay Onuncu Dairesi’nin aldığı kararda, maske DSÖ’nün önerisi olarak gösterilirken, Almanya’da 9 sayfa İngilizce yazılan ama dava dosyasına Türkçesi konulmayan bir makalede, “Çeşitli tahminlere dayanarak, yüz maskelerinin zorunlu hale gelmesinden 20 gün sonra yeni enfeksiyon sayısını yaklaşık %45 oranında azalttığı sonucuna vardık. Diğer halk sağlığı önlemlerine kıyasla ekonomik maliyetler sıfıra yakın olduğundan, maskeler Covid-19 ile mücadelede uygun maliyetli bir araç gibi görünüyor.” diyerek yazılan bölüm tek delil olarak yer aldı.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

5Gvirusnews Platform’undan yapılan açıklamada ise “Yürütmenin durdurma istemi 14 ayda çıkmaz! İçişleri Bakanlığı Mahkemeye İngilizce makaleyi delil olarak gösterecekse yeminli tecrübe bürosundan tercümesini yaptırarak verir. Sağlık Bakanlığı, Bill Gates çetesinin kontrolünde olan DSÖ’nün emirlerini uygularsa, Danıştay’da böyle karar vermek zorunda kalır. Tabii ki Danıştay İdari Dava Daireler Kuruluna itiraz” ifadeleri kullanıldı.