Katıldığı televizyon programında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı.

Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçildi Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Haziran'da TELE1 kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşıyla ilgili açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında resen başlatılan soruşturma kapmasında gözaltına alınan Yanardağ'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Merdan Yanardağ, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Yanardağ, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Yanardağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER VE ENİS BERBEROĞLU ADLİYEYE GELDİ

Öte yandan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli destekte bulunmak için adliyeye geldi.

Hakimliğe sevki sırasında Sırrı Sürreyya Önder, Yanardağ'a sarılarak destek verdi. Merdan Yanardağ diğer milletvekilleri ve belediye başkanı ile tokalaştıktan sonra nöbetçi hakimlik katına götürüldü.

YANARDAĞ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Tutuklama kararının ardından İstanbul Adalet sarayı önünde açıklama yapan Yanardağ'ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna, "Dün Merdan Yanardağ ile ilgili başlayan soruşturma bugün tutuklanma ile sonuçlandı. Dün, emniyet ifadesinde hakkında iki suçlama yöneltilmişti. 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Suçu ve suçluyu övmek' suçlarından dolayı ifade verdik. Daha sonra savcılık 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk etti. Diğer suç açısından tutuklama talebinde bulunmadı. Soruşturma yalnızca, sosyal medyada dolaşan, aslında biliyorsunuz Merdan Yanardağ'ın programı uzun bir program. Orada bir 15-20 dakikalık bölüm bu konuya ayrılmış durumda. Onun 4-5 dakikası montajlanmış, cımbızlanmış hali sosyal medyada dolaşıyor. O halinin çözümü yapılmış ve o halde soruşturma başlatılmış. Yani bu sözler bize ait. Ama bu sözler bağlamından koparılmış, bir birine yapıştırılmış bizim derdimizi de anlatmıyor. İtiraz hakkımız var. O itirazımızı kullanacağız. Ben, hukuki açıdan soruşturma dosyasının boş bir dosya olduğunu, dayanaksız bir dosya olduğunu, suç unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyim" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada tutuklama kararına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.''