Daily Ummah'ın haberine göre, Şubelerinde alkol satışı bulunduran ve başörtülü çalıştırmayan zincir market Migros'un Elazığ Merkez Ataşehir Mahallesi'nde bulunan şubesinde, dükkan sahibinin çabaları sonucu alkol satışı durduruldu. Sosyal medyada "kizilsakalkesfet" isimli bir kullanıcı, alkol satışı yapılan zincir marketin şubesinde, alkol satışının nasıl durdurulduğunu anlattı.

"Migros’u bile dize getirmiş."

Sosyal medya kullanıcısı, alkol satılmayan zincir marketin hikayesini şu sözlerle anlattı:

Çemişgezek-Elazığ feribot seferleri kuvvetli rüzgar nedeniyle iptal edildi Çemişgezek-Elazığ feribot seferleri kuvvetli rüzgar nedeniyle iptal edildi

"Daha önce içerisinde alkol satılmayan bir Migros gördünüz mü bilmiyorum ama ben şu an görüyorum. Peki neden bu Migros’ta alkol yok? Migros yetkilileri ilk bu dükkanı kiralayacağı zaman dükkan sahibine burayı kiralamak istediklerini söylemişler. Dükkan sahibi de 2 şartla bu dükkanı kiralayacağını söylemiş. Birincisi alkol satmamaları, ikincisi ise daha önce Migros’ta kapalı bir kadının çalıştığını görmediğini söylemiş. Bir tane de kapalı kadın çalıştırmalarını söylemiş. Bu 2 şartla burayı kiraya vereceklerini söylemiş. Gerçekten de şu an alkol satışı yok ve az önce gittim su aldım. Bir tane de kapalı bir abla vardı. Abiye helal olsun. Migros’u bile dize getirmiş."

Yapılan anlaşma sonrasında, çevre sakinleri alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, sosyal medya kullanıcıları diğer şubelerde de aynı kararın alınması talebinde bulundu.