Şukri, başkent Kahire'de Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesinin, Filistin meselesinin tasfiye edilmesine yönelik her türlü girişimi reddettiğini söyleyen Şukri, Mısır'ın Gazze Şeridi'ndeki gerilimi kontrol altına alma çabaları sürüyor.” dedi.

Mısırlı Bakan, Gazze Şeridi'ne yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların devam ettiğini ve yardımların bölgeye intikali için hazır bekletildiğini ifade etti.

Şukri insani yardımların Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nda beklediğini ancak İsrail'in Gazze tarafına geçişi kolaylaştırmadığını belirtti.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

Fransız Bakan Colonna da Gazze'de durumun tehlikeli boyutlara ulaştığını ve tüm bölgenin güvenliğini tehdit etmeye başladığını söyledi.

Ülkesinin Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına 10 milyon avro tahsis ettiğini aktaran Colonna, “İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuşatması uluslararası hukukun ihlalidir. Gazze'deki siviller korunmalı ve temel ihtiyaçları karşılanmalı.” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüşmüştü.