Gazeteci Nedim Şener’in çarpıcı iddiaları:
📌 “İmamoğlu savcılık ifadesinde, usulsüz yatay geçişinde adı geçen Necmettin Karaduman için sadece, ‘TBMM Başkanlığı yapmış, ailece tanıdığımız Trabzon milletvekili olduğu için tanırım’ dedi.”
📌 “Oysa Karaduman, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne 1990’da kendi el yazısıyla doldurduğu resmi başvuru formuna göre usulsüz yatay geçişinde referans olarak gösterdiği iki isimden birisi.”
📌 “Vefasız” İmamoğlu, aynı zamanda nikah şahidi olan ve 1980’li yılların güçlü siyasi figürü olan ANAP’lı babası Hasan İmamoğlu’nun ‘yakın dostu’, İ.Ü Rektörü C. Demiroğlu’nun sıkı ilişkisi olan Necmettin Karaduman’ı ya referans gösterdiğini söylemeyi unuttu ya da gerçeği savcılıktan gizlemeyi başaracağını zannetti.”
📌 “Bir diğeri ise YÖK tarafından tanınmayan Girne Amerikan Üniversitesine öğrenci bulan ve GAÜ’nin YÖK tarafından tanınmadığını en iyi bilen organizatör yetkilisi Özalp Tazan.”
📌 “Dolayısıyla İmamoğlu’nun GAÜ’nün tanınıp tanınmadığını bilmediği savunması da gerçek değil. Bildiği halde başvurup, Necmettin Karaduman ve Üniversite yönetimi iş birliği ile yatay geçiş ve kabul işlemi gerçekleştiği ortaya çıkıyor.”
📌 “Komik olansa; müteahhit ANAP’lı baba parasıyla binlerce sterlin ödeyip KKTC’ye sınavsız kayıt olmaya giden, orada ev tutan, o yıllarda uçakla gidip gelebilen İmamoğlu’nun başvuru formunda yatay geçiş nedeni için ‘Ekonomik durumum iyi olmadığımdan’ yazmış olması.”
Şener’in iddiaları, İmamoğlu’nun diploma krizini daha da derinleştirirken, yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor!
▪️İmamoğlu savcılık ifadesinde, usulsüz yatay geçişinde adı geçen Necmettin Karaduman için sadece, “TBMM Başkanlığı yapmış ailece tanıdığımız Trabzon milletvekili olduğu için tanırım”dedi.
— Nedim Şener 🇹🇷 (@nedimsener2010) March 10, 2025
▪️Oysa Karaduman, İmamoğlu’nun İ.Ü’ye 1990’da kendi el yazısıyla doldurduğu resmi başvuru… https://t.co/RfQmZMP2vM pic.twitter.com/QqtGvKnGdF