Geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olan CHABAD Türkiye Temsilcisi Mendy Chitrik'in Taksim Camii'ndeki semineri iptal olmuştu. İptal edilen seminerin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş ve KADİT bir dizi açıklamada bulundu.

Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak...

''GÜVENLİK SORUNLARI NEDENİYLE ÇEVRİMİÇİ YAPTIK''

KADİT'ten yapılan açıklamada, ''Karşılaştırmalı Dinler Tarihi Okulu (KADİT) farklı branşlardan, gönüllü araştırmacıların bir araya gelerek oluşturduğu bağımsız bir akademik araştırma grubudur. KADİT'in en önemli faaliyeti Dinler Tarihi konuları merkezde olmak üzere belirlenmiş konular hakkında araştırmacı ve katılımcıların okuma ve müzakere yapmasına ortam hazırlamaktır. KADİT bu doğrultuda düzenlediği haftalık programlarında kendi içerisindeki gönüllü araştırmacılar ile ilgili konulan müzakere eder, aynı zamanda mūza-kere edilen konuları takip eden haftalarda yerli ve yabancı uzmanların davet edildiği açık oturumlarda da halka açık bir şekilde ele alır. Üzülerek belirtmek isteriz ki sayın Prof. Dr. Nuh Arslantaş ve  Mendy Chitrik'in konuk olacağı program öncesinde konuk konuşmacılarımız hakkında sosyal medyada maksadını aşan bazı tezviratlar yapılmıştır. Fiziki olarak düzenlemeyi planladığımız bu programı tezviratlar ve tezviratlardan doğması muhtemel güvenlik sorunları nedeniyle çevrimiçi ortamda gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bizler bu yola tamamen ilmi saikler ve istifadeler için çıktık. Bu heyecanımızı halen muhafaza etmekteyiz. Bizler özelde Dinler Tarihi genelde de Dinler Tarihi ile doğrudan alakalı tüm bilimlerde yapılan araştırmalara katkı sunabilmek ve bu alanlara dair yerli ve yabancı uzmanlan ağırlamak için aynı şevkle çalışmalarımıza devam edecek ve programlarımızı sürdüreceğiz.'' ifadeleri kullanıldı.

''SİZE BOĞULDUĞUNUZ CEHALET DERYASINDA BAŞARILAR DİLERİM''

Seminerin iptaline çok kızan Gönültaş sosyal medya hesabından, ''Dünyayı bilmeyen, dünyaya maskara olur. Bildiğini zanneden medya maydonozları ise derin komplo teorileriyle cehaletinin hem kurbanı hem de maskarası olur. Ben kimsenin avukatı değilim. Kur'an'ın sorumlu her mümine yüklediği bilmenin, ilimde rasih olmanın sorumluluğu ile sadece hak ve adaletin tarafındayım. Nokta! Size boğulduğunuz cehalet deryasında başarılar dilerim. Ömür kısa, zaman kıymetli. Okunacak kitaplar, yazılacak ciddi makaleler, yetiştirilecek kıymetli öğrenciler var. Selam, doğruya tabi olanlara olsun. Allah sizleri ıslah etsin.'' açıklamasında bulundu.