Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi... Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin tartışmalı 38.Olağan Kurultayı geri kaldı. Genel Başkan değişiminin yaşandığı kurultayda, Kılıçdaroğlu 13 yıllık genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e devretti. Özel, kurultayda namus ve şerefi üzerine 'ön seçim' yapacağının sözünü vermişti. Özel, kurultaydaki konuşmasında 'ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım' demişti ve şu ifadeleri kullanmıştı:

ÖZEL'İN 'ŞEREF SÖZÜ' YALAN OLDU
"Genel başkan olursam 3 hafta sonra buradasınız tüzüğü değiştiriyorum söz veriyorum. Başta sayın genel başkanımın müjdelediği her şey, sizlere gönderdiğim yüzyılın değişimi diye özetlediğimiz tutum belgesinin 51-52-53. sayfalarında var. Burada ne öneriyorsak tüzüğümüze yazacağız. Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü. Bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım."

CHP'DE ÖN SEÇİM KRİZİ
Ancak, kurultayın ardından verilen sözler unutuldu, CHP'de ön seçim yapılmadı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için şu ana kadar yaklaşık 600 yerde adayını açıklayan CHP’de bazı milletvekilleri, İzmir, Çankaya, Kadıköy gibi yerlerde önseçim yapılmamasını eleştiriyor.

CHP'Lİ VEKİLLER: DIŞLANDIK
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; yerel seçimler için haftalık yaptığı parti meclisi toplantılarıyla aday açıklayan CHP’de bazı milletvekilleri, aday belirlenme yöntemine ilişkin yönetime eleştirilerde bulunuyor. Önseçim yapılmamasına değinen vekiller, “Bu bölgelerde örgüt denetimindeki önseçim yapılabilirdi. Yeterli vakit de vardı. Buralarda önseçim olmayacaksa nerede olacak” sorusunu yöneltiyor. Milletvekilleri ayrıca çoğunlukla kendi illeriyle ilgili aday belirleme sürecinde de “dışlandıklarını” anlatıyor.