CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu İzmir İl Kongresi’nde konuşması esnasında “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu” sloganları yükseldi. Özel ise sloganın peşinden, “Gençler kim dediyse ‘Bunu yapın’ diye, yapmayın. Benim konuşamama engel olamazsınız. CHP’lilere yakışmaz. Beni Süleyman Soylu susturamadı. Bu talimatı veren de susturamaz” ifadelerini kullandı.

Olayın gündem olmasının peşinden Özel, TV100’de dün kongrenin tartışıldığı programa bir yazılı açıklama gönderdi. Özel’in milletvekillerinin belirlendiği komisyonda olmadığını söyleyerek başlayan açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Milletvekillerinin belirlendiği komisyonda ben yoktum. İttifak görüşmelerini yapan heyette de ben yoktum. O görüşmeleri bizzat genel başkan ve Oğuz Kaan Salıcı yürüttü. 39 milletvekilinin ittifak ortaklarına verildiğini son gün sabah 08.00’de toplanan MYK toplantısında öğrendim ve itiraz ettim. İtiraz üzerine artık değişiklik için çok geç olduğunu söylediler.

Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi... Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi...

SADULLAH ERGİN’İN ADAY GÖSTERİLMESİNE ‘İNŞALLAH İSİM BENZERLİĞİDİR’ DEDİM”

Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesiyle ilgili MYK toplantısında ‘İnşallah isim benzerliğidir, bu ciddi sorun yaratır’ dedim. Kemal Bey ve MYK üyelerinin tamamından teyit edilebilir.”

İZMİR İL KONGRESİ AÇIKLAMASI

CHP İzmir İl Kongresi’nde yaşananlara değinen Özel, şunları ifade etti:

“Bugün İzmir Kongresi’nde yaptığım konuşma sırasında, kürsünün tam dibine kadar getirilmiş ayakta 15 kişi devamlı slogan attılar, benim ifadelerim sonrasında sustular. Oradakilerin Gençli Kolları’ndan olmadığını da salondaki herkes biliyor. Gençlik Kolları ile benim aramdaki ilişki ortadadır. Maksatlı olarak getirilmiş bir grubu, bir cümle ile susturduysam sözün etkisinden değil, karşı tarafın kendinden emin olmayışıdır.”