Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çeşme İlçe Kongresi'ne katıldı.

Faik Öztrak, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimler için "ayağa kalkıyoruz" diyen Öztrak, bu sefer Konya'yı bile alacaklarını söyledi.

"KONYA'YI BİLE ALACAĞIZ"

İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

Genel seçim sonuçlarına dair konuşan Öztrak, "Seçimleri kazanamadık ama 'kaybetmedik' dediğimiz zaman kızıyorlar. Kaybetme nasıl olur? Yere düştünüz ve kalkamıyorsunuz,  o zaman kaybetmişsinizdir. Biz ne yapıyoruz, ayağa kalkıyoruz. Kongrelerimizle birlikte ayağa kalkıyoruz. Yerel seçimlerde de tarihi bir başarıya imza atmaya hazırlanıyoruz. Sadece Çeşme, İzmir değil, alamadığımız büyükşehirler var. Bu kez Balıkesir’i, Bursa’yı, Konya’yı bile alacağız." diye konuştu.

"YENİLENECEĞİZ, BU SEÇİMİ ALACAĞIZ"

Genel seçimlerde sahtekârlık yapıldığını söyleyen Öztrak, "Belki de dünyadaki en haksız adaletsiz bir seçimi yaşadık. Sahtekarlık yapıldı, millete yalan söylendi. Ancak aslında duygusal kopuşun en büyüğü karşı cephede yaşandı. Güvendikleri şey; biz darmadağın etmek. Biz dağılmadık, dağılmayacağız. Yenileneceğiz, çalışacağız ve bu seçimi alacağız. Bu yıl 100. yılımız, CHP’liler olarak büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 2023 seçimi bir merhaleydi, bu seçim 2024 yerel seçimiyle sonuçlanacak. Karşı tarafa büyük bir yenilgi yaşatabilirsek o zaman her şey değişecek. Bu seçimde CHP Lideri her 2 seçmenden birinin oyunu aldı. O zaman yapmamız gereken; bunu 30-35 milyon yaparak tarihi bir seçime imza atmak ve AK Parti’nin gidişatının önünü açmaktır." ifadelerini kullandı.