Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait SİHA’lar, Ayn El-Arab’ın doğusunda bulunan Fransız Lafarge tesisini vurdu. Terör örgütü PKK’ya çimento, beton, alçı gibi imkanlar sağlayarak Türkiye sınırında terör mevzileri oluşturmasını sağlayan Lafarge’ın Suriye’deki tesisinin büyük ölçüde kullanılamaz hale getirildiği öğrenildi.

Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit

NOKTA ATIŞI
Türkiye sınırı ile M4 otoyolu arasındaki alanda faaliyet gösteren Lafarge’ın vurulan tesisinin görüntüleri ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları esnasında Türk SİHA’sının, söndürme ekiplerine hiçbir zarar vermeden itfaiyenin hemen yanındaki diğer tesisi bombalaması da kameralara yansıdı. Hava operasyonunun başarıyla icra edildiği anlar saniye saniye görüntülendi.

PKK’NIN TERÖR TÜNELLERİNİN YARDIMCISI LAFARGE
Suriye’de Fransız çimento şirketi Lafarge'ın yardımıyla PKK/YPG tarafından çok sayıda tünel inşa edilmişti. Son olarak Irak’ın kuzeyinde 9 şehit verdiğimiz terör saldırısında da askeri üsse sızma girişiminde bulunan teröristlerin bazı tünelleri kullanarak bölgeye intikal ettiği belirtilmişti.

PKK’nın, Fransa’nın desteğiyle kazılan tünellerin uzunluğu 650 kilometreyi bulduğu ifade edilmişti.

DEAŞ’A DA MALZEME SATTILAR
Fransız çimento fabrikası Lafarge, terör örgütü DEAŞ’a yardım etme suçunu kabul etmişti. ABD’de yürütülen bir davada Lafarge, toplamda 777 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

DEAŞ’ın öldürdüğü kişilerin aileleri, Fransız Lafarge firmasına ayrıca dava açmıştı.