Portekiz basınında yer alan iddialara göre; Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, milli takım teknik direktörlüğü için gelen görüşme davetini kabul ettiğini Portekiz Futbol Federasyonu'na bildirdi.

Fernando Santos, Dünya Kupası sonrası ayrıldı

Portekiz Milli Futbol Takımı'nı 2014 yılından bu yana çalıştıran 68 yaşındaki teknik direktör Fernando Santos, görevini bıraktı. 

Dünya Kupası çeyrek finalinde Fas'a elenen Portekiz'de son 8 yıldır teknik direktörlük yapan Santos'un normal şartlarda Avrupa Şampiyonası'nın oynanacağı 2024 yılına kadar Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) ile sözleşmesi bulunuyordu.

FPF Başkanı Fernando Gomes ile görüşen Santos'un sözleşmesinin feshedilmesi hususunda anlaşmaya varıldı. Federasyondan yapılan açıklamada, Santos ile yolların ayrıldığını resmi olarak duyuruldu ve bu zamana kadarki çalışmaları için kendisine teşekkür edildi.

Mourinho teklifi geri çevirdi

Portekiz basını, Santos'un yerine en güçlü teknik direktör adayı olarak, İtalya'nın Roma takımını çalıştıran Jose Morinho'yu gösterdi.

Fernando Santos'un yerine arayışa başlayan Portekiz Futbol Federasyonu, ilk görüştüğü isim olan Jose Mourinho'dan istediği cevabı alamadı.

Artık en güçlü aday Jorge Jesus

Federasyonun hedefleri arasında Portekiz U21 Milli Takım Teknik Direktörü Rui Jorge ve Wolves Teknik Direktörü Bruno Lage isimleri de var.

Jose Mourinho ihtimalinin ortadan kalmasının ardından Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Jorge Jesus en güçlü aday haline geldi. Portekiz Futbol Federasyonu şu an için önceliği Jesus'a vermiş durumda.

Jesus görüşme isteğine yeşil ışık yaktı

Bomba iddia ise bugün Record Gazetesi'nden geldi. Gazete, Portekiz Futbol Federasyonu'nun ulaştığı Jorge Jesus'un milli takım teknik direktörlüğü için görüşmeye hazır olduğunu federasyona bildirdiğini okuyucularıyla paylaştı.

Haberde, Mourinho ihtimali gittikçe azalan Portekiz Futbol Federasyonu'nun, ülkenin en tecrübeli ve başarılı teknik direktörlerinden olan Jorge Jesus'u takımın başına getirmeye oldukça sıcak baktığı ifadeleri aktarıldı.