mRNA Kovid-19 aşıları, insan sağlığını tehdit eden yan etkileriyle birçok yerde çok sayıda dava ile muhatap oldu. 

Yan etkiler noktasındaysa 'grafen' etken bir madde olarak dikkat çekiyor. 

Fizikokimya çalışmalarıyla dikkat çeken ve ata tohumu projeleriyle tanınan Kimya Mühendisi Prof. Dr. Abdullah Çoban, mRNA Kovid-19 aşılarıyla insanların vücuduna zerk edilen grafen maddesini etkisiz kılan bir formül geliştirdi.

FORMULÜN İŞLEYİŞİNİ PRATİK BİR DENEY İLE GÖSTERDİ

Çoban, formülün grafeni etkisiz kıldığını, formülün uygulandığı ve uygulanmadığı birer grafen tüpünün üzerinde mıknatıs gezdirmek suretiyle ortaya koydu.

Mıknatısın sadece grafen bulunun tüpte hareket oluşturduğu gözlenirken; formülün uygulandığı tüpte herhangi bir tepkiye rastlanmadı.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

DİLİPAK DA ORADAYDI

Çoban'ın formülünü tanıttığı sırada, yazar Abdurrahman Dilipak'ın Çoban'ın yanında olduğu görüldü.

Dilipak, mRNA aşılarının insan sağlını tehdit ettiği söylemiş, pandemi sürecinde küresel dayatmaların-bilhassa aşı dayatmasının- karşısında durmuş; çeşitli panel ve etkinliklerle insanları bu küresel tehdide karşı uyarmaya çalışmıştı.

TEK ORTAK NOKTALARI mRNA AŞILARI DEĞİL

Dilipak'ın çok uzun süredir olumlu yönleri konusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştığı kenevir, Çoban'ın geliştirdiği ürünlerde de bir referans noktası. Dilipak, kenevirin tekstil, tıp, savunma sanayi gibi birçok kullanım alanında Türkiye'ye değer katacağını savunuyor.

Çoban ise kenevirden zırh üretiminden tıbbi kullanımlarına kadar birçok çalışma yürütmüştü.