PANDEMİ MASKE, MESAFE VE AŞIYLA DEĞİL EKONOMİ İLE BİTTİ!

VE NİHAYET HERŞEYİN TEMELİ EKONOMİ OLDUĞU DA İTİRAF EDİLDİ!

DSÖ’nün ilan ettiği “Pandemi”nin ikinci yılı tamamlandı! Geçen iki yıllık süreyi neredeyse bütün dünyada takip ettik. Her gün TV’lerde vaka sayıları, Covid-19’dan ölen insan sayıları anons edildi. 5gvirusnews’de başından itibaren bunun bir Pandemi değil Plandemi olduğunu ısrarla gündeme getirdik. Bu bağlamda dünyada yapılan küresel darbeyi mikro düzeyde bakış açısı elde etmek, doğrulamak ve daha net görmek için küçük bir toplum olan KKTC hep ilgi alanımızda kaldı.

Ve KKTC’de en çok dikkatimizi çeken, ABD’li eşinin ricası ile Halkçı Parti Milletvekili olan, ABD’nin gözetimindeki Fulbright bursu ile gittiği Amerika’da örümcek ağına takılan, Cornell Üniversitesi’nde “Moleküler Genetik” üzerine doktora eğitim alan Jale Refik Rogers oldu. (Bakınız)

KKTC’de yaşatılan “Pandemi” başlamadan önce görevlendirilen ve alt yapısında çalışan Jale Refik Rogers “Plandemi”yi de herkesin anlayacağı bir rezillikte özetledi.

Jale’nin yaptığı yazılı açıklama haber yapıldı. (bakınız) Haberde, “Son olarak daha hafif seyreden Omikron varyantı ile artık Koronavirüs korkulacak bir hastalık olmaktan çıktı.” olarak yazıldı.

KKTC’de Jale, Ukrayna ile Rusya arasında savaş çıkmadan 2-3 gün önce çocuklar bile aşılansın derken, dünyada tedbirler biterken, hala tedbirlerin devamı konusunda açıklamalarda bulunuyordu. Ama bugün Covid-19’un bittiğini açıkladı. Burada önemli olan, Jale’nin Koronavirüs’ün nasıl bittiği açıklamasıdır.

HP Milletvekili Jale Refik Rogers göre, “Artık dünyanın ve ülkemizin önünde öncelikli olarak mücadele edilmesi gereken,Pandemi’nin sağlıktaki etkisi olmaktan çıktı, yerini Pandemi’nin ve Savaşın yarattığı ekonomik darboğaza, enerji piyasasında ve hammaddeye erişimde yaşadığı ciddi sıkıntılara bıraktı.” Yani sağlıkla ilgili Pandemi15 gün önce devam ederken, ekonominin ağırlaşması ile birlikte ortadan kayboldu! Artık çıkan savaş, kendisi gibi planlı olan Plandemi’nin yerini aldı. Yine demek ki, Koronavirüs’ den değil Savaş’ tan korkmamız gerekiyor.

Evet, şimdi düşünme zamanı…

İki yıldır insanlığa yaşatılan zulüm, rezalet ve insan hakları ihlalleri, eğer savaş çıkmasaydı ve ekonomi ağırlaşmasaydı bitmeyecekti!

Bilim bunun neresinde?

Evet, bu gerçeğin karikatürü de var. Ama biz bu gerçeği çok yalın bir şekilde Jale Refik Rogers’den öğreniyoruz.

Yaptığı yazılı açıklamanın sonlarına doğru da, “Ülkenin son bir buçuk yılda nasıl yönetildiğine bakarsak, bundan sonrası için bir şey beklemek ölü gözünden yaş beklemek belki de”diyor! Ülkeyi kimler yönetiyordu? Esnafa dükkanlarınıkimler kapattırdı? Sokakta insanlar nefes almasın diye maskeyi kim taktırdı? PCR test olun diye avazı çıktığı kadar kimler bağırdı? Uçuşları kimler durdurdu? KKTC’ye turistin ve öğrencinin gelmesini kimler engelledi? Daha soracak neler var. Bu türden soruların hepsini de Jale Refik Rogers ve onun bağlı olduğu çete gerçekleştirdi! Şimdi de arsızlığından dolayı KKTC’deki yeni yönetimi şikayet ediyor. Ve bu devleti idare edenlerden bir şey beklenemeyeceğini de  “ölünün gözünden yaş beklemek” olarak açıklıyor!

Ne kadar cesurca değil mi?

İşte,Jale Refik Rogers sayesinde, yarın küresel paylaşımcılarını ne yapacağını da görmüş olduk. Şuandaki yönetimlerin hepsi beceriksiz olduğu için bunlardan bir şey beklenmez! Ekonomik sıkıntının ana kaynağı,Pandemi ve savaş dönemindeki devlet yöneticileri olacak! Onların yerine yenileri gelecek. Şuanda onun organizasyonun yapıyorlar!

Neden, KKTC ve Jale Refik Rogers olduğu sanırım daha iyi anlaşılmıştır!

Jale’yi kullananlar, Jale’yi formatlayanlar ve Jale gibiler rezaletin ana kaynağıdır! Her ülkede Jale’ler var!

Plandemi, Overton penceresinde artık kirlilik yaratan görüntüsünden dolayı yerini savaşa bıraktı!