Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde aktif bir rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasında büyük bir kriz patlak verdi. Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un ismini açık açık vererek, "Rusya’nın gerçek vatanseverleri, tarihi bilen, devletin çıkarlarını satan zayıf bir yönetim istemeyen vatanseverler sokağa insin, silah buluruz. Bu gece, Rusya’yı zora sokan hainlerin ve suçluların dersini vereceğiz. Şoygu, Kızıl Meydan’da asılacak." dedi.
Play Video

Wagner: Başladığımız işi bitireceğiz

Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini ifade eden Prigojin, "Herkesten sakin olmalarını, provokasyonlara yenik düşmemelerini ve evlerinde kalmalarını rica ediyorum. Başladığımız işi bitirdikten sonra vatanımızı korumak için cepheye döneceğiz. Orduda adalet yeniden sağlanacak. Bundan sonra da tüm Rusya için adalet gelecek" diye konuştu.

Borsa 'darbe' söylentileriyle çakıldı

Rusya'da borsa, darbe söylentisiyle önemli düşüş yaşadı. Darbe söylentisinin bile para kazanmak ve vurgun yapmak için bazı oligarklar tarafından planlandığı da iddia edildi.


Kremlin'den açıklama: Putin tüm önlemleri aldı

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov, "Putin, Wagner ile ilgili durumun farkında ve gerekli tüm önlemleri aldı." açıklamasında bulundu.

Soruşturma başlatıldı: Silahlı isyana teşvik

Rus Terörle Mücadele Komisyonu, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin'e karşı 'silahlı isyana teşvik' suçundan soruşturma başlattı. Rus istihbarat servisi FSB ise, "Bu ifadeler, Rus toprakları üzerinde silahlı bir iç savaş çağrısıdır." açıklamasını yaptı.

Kremlin: Ukrayna'yla müzakereleri Londra engelledi Kremlin: Ukrayna'yla müzakereleri Londra engelledi

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Yaşananları izliyoruz

Yaşananlara ilişkin Rus işgali altında olan Ukrayna'nın Savunma Bakanlığından dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yapılan açıklamada, "Yaşananları izliyoruz." denildi.