UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu üçüncü maçında İskoç ekibi Celtic sahasında İspanya takımı Atletico Madrid'i konuk etti. 

Maç öncesi Celtic Kulübü, taraftarlarından İsrail - Filistin ile alakalı hiçbir pankart, bayrak veya sembolü stada getirmemelerini istemişti. 

Taraftalar kulübün çağrısını dinlemeyerek bu karşılaşmada da Filistin bayrakları açarak Gazze'ye desteklerini yinelediler. 

Öte yandan Celtic taraftarları, önceki yıllarda ve bu sezonki diğer maçlarında da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti.

"Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir." şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etti.

"Elitist bir yönetim kurulu tarafından dikte edilmeyeceğiz"

Taraftar grubunun açıklamasında, "Futbol taraftarlarının, sıradan vatandaşların toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi tribünlerde de siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduğuna dair inancımız sarsılmaz. Celtic Kulübünün tarihini ve geleneklerini küçümseyen elitist bir yönetim kurulu tarafından dikte edilmeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti