Savaşın ilk gününden beri İsrail'e olan desteğini açıkça ifade eden ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Batı Şeria'ya "sürpriz" bir ziyarette bulunarak Ramallah'a gitti. Blinken, orada Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, "güvenlik gerekçeleriyle" Blinken'ın ziyareti tamamlanıncaya kadar herhangi bir detay paylaşılmadığını ifade etti.

'FİLİSTİNLİLER YERİNDEN EDİLMEYECEK' 

Miller, Blinken'ın görüşmede ABD'nin Gazze'ye insani yardım akışına taahhüdünü yinelediğini kaydederek, "Filistinlilerin zorla yerinden edilemeyeceğini net bir dille belirttiğini" aktardı. 

Blinken ve Abbas'ın Batı Şeria'da "sakinlik ve istikrarın yeniden sağlanmasını" görüştüğünü belirten Miller, Blinken'ın aynı zamanda bölgede Filistinlilere yönelik "aşırıcı şiddetin durdurulması ve sorumlularından hesap sorulmasının" önemine dikkati çektiğini söyledi. 

BLINKEN'IN RESMİNİ YAKTILAR 

Ramallah'ta toplanan Filistinliler ise ziyaret öncesinde Blinken'a karşı gösteri düzenledi. Protestocular, Filistin bayrakları ile "ABD masumların öldürülmesini durdur", "ABD soykırıma destek oluyor" yazılı pankartlar taşıdı. 

Gazze'de şehit sayısı 35 bin 91'e yükseldi Gazze'de şehit sayısı 35 bin 91'e yükseldi

İsrail'in saldırdığı Gazze Şeridi'ndeki insanlık felaketiyle ilgili ABD'yi suçlayan Filistinliler, Blinken'ın resmini yaktı. 

Antony Blinken'dan Batı Şeria'ya "sürpriz" ziyaret: Protestoların gölgesinde Abbas ile görüştü - Resim : 1

Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Bassam Salihi, yaptığı açıklamada, Blinken'ın Ramallah'a hoş gelmediğini vurgulamak için bu gösteriyi düzenlediklerini, "Filistin halkının, Blinken ve ABD yönetimini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gibi savaş suçlusu saydığını" söyledi.