Çorumlu Şenay Aybüke Yalçın, Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Atandığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde müzik öğretmeni olarak göreve başlayan, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yapan Yalçın, 7 ay gibi kısa sürede hem meslektaşları hem de öğrencilerinin gönlüne taht kurdu.

Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017’de öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaşlarıyla ayrıldı.Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşunla ağır yaralanan Yalçın, Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İlk görev yerinde şehit düşen Yalçın’ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törenle gözyaşları içinde memleketine uğurlandı. Aybüke öğretmenin naaşı, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki törenin ardından toprağa verildi.

TÜM TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞDU
Ömrünün ve mesleğinin baharında Aybüke öğretmeni hayattan koparan terör örgütü PKK, ülkenin dört bir yanında lanetlendi.

Mağusa Limanı türküsü ve fotoğrafındaki tebessümüyle hafızalara kazınan Aybüke öğretmenin ölümü, başta annesi Zehra, babası Sadık, kardeşi Atıf Yalçın olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu.

Kozluk’ta vatandaşlar, şehit öğretmenleri için yaptıkları yürüyüşle terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 15 Temmuz Şehitler Parkı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla şehit öğretmenin görev yaptığı okula kadar yürüdü.

AYBÜKE ÖĞRETMENİN ADI YAŞATILIYOR
Aybüke öğretmenin hatırası, okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anısına düzenlenen etkinliklerle yaşatılıyor.

Şehit öğretmenin ismi, ilk olarak görev yaptığı ve kendi imkanlarıyla açtığı müzik atölyesine, daha sonra Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine verildi.

Mezun olduğu Körfez Anadolu Lisesi, saldırının gerçekleştiği Hastane Caddesi ve mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesinin orkestra salonuna da Aybüke öğretmenin ismi verildi.

Ayrıca Osmancık’ta bir ortaokulda, Kozluk’ta konukevinde, Muş’un Bozbulut köyündeki okul kütüphanesinde, Pozantı’daki bir lisenin resim atölyesinde, Safranbolu’daki üst geçitte de adı yaşatılıyor.

Öte yandan, Yalçın’ın ismi, yüksek lisansa başladığı Batman Üniversitesinde bir sınıfa verildi. Keçiören Belediyesi tarafından da geçen yıl Yayla Mahallesi’nde, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği halk kütüphanesi açıldı. Hatırasına yönelik 2017’de masa tenisi turnuvası, 2018’de Türk halk müziği solo ses yarışması düzenlendi.

Akademisyen olmayı hedeflerken terörün hayattan kopardığı Şenay Aybüke Yalçın, her yıl 9 Haziran’da ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mezarı başında, saldırının gerçekleştiği yerde, görev yaptığı okulda anılıyor.

‘KEŞKE BİZE BU SINIFTA DERS VEREBİLSEYDİ’
Şehadetinin ardından isminin yaşatıldığı, bu yıl fen lisesine dönüştürülen okula girenleri Aybüke öğretmenin duvarlara asılan fotoğrafları ve öz geçmişi karşılıyor. Okula kazandırdığı müzik atölyesi ile öğrencileri sanatla buluşturan Aybüke öğretmen, severek söylediği Mağusa Limanı türküsünü seslendiren öğrencileri tarafından sevgiyle anılıyor.

Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi’ndeki müzik sınıfında enstrüman çalmayı öğrenen öğrencilerden Rabia Arıcı, şehit öğretmenlerinin bir dönem görev yaptığı okulda eğitim görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Onun kurduğu müzik atölyesinde eğitim almanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Arıcı, “Keşke bize bu sınıfta müzik dersi verebilseydi, çok mutlu olurduk.” dedi.

‘OKULA İLK BAŞLADIĞI GÜN ‘MÜZİK SINIFI VAR MI?’ DİYE SORDU
Aybüke öğretmen ile aynı dönemde okulda müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi Müdürü Nazmi Altuner de her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü ile karnelerin verildiği haziran ayının kendileri için hüzünlü geçtiğini söyledi.

Şehit öğretmenin, görev yaptığı okulda, meslektaşlarında ve öğrencilerinde derin izler bıraktığını dile getiren Altuner, Aybüke öğretmenin göreve başladığı ilk gün okulda bir müzik sınıfı olup olmadığını sorduğunu aktardı.

‘KENDİ İMKANLARIYLA MÜZİK SINIFI OLUŞTURDU’
Altuner, o güne kadar okulda müzik sınıfı olmadığını belirterek, “Kendi imkanlarıyla müzik sınıfı oluşturdu. Kendisine ait birkaç enstrüman getirdi. Müzik dersinin uygulamalı bir şekilde yapılması için gayret ediyordu. Aybüke öğretmenimizin ilk çalışmalarından biri okula bir piyano kazandırmak oldu. Dönemin okul müdürüyle yaptığı görüşmelerden sonra Kaymakama okulun bu eksiğinin olduğunu söyledi ve Kaymakamlığın desteğiyle okula bir piyano kazandırılmış oldu.” dedi.

‘GÜLER YÜZÜYLE ETRAFA IŞIK SAÇAN BİR ÖĞRETMENDİ’
Aybüke öğretmen sayesinde oluşturulan okul korosu ile yıl sonu etkinliklerini müzikli yaptıklarını anlatan Altuner, Aybüke öğretmenin okula çok emeğinin geçtiğini söyledi.

Altuner, “Öğrenciler onun sayesinde müzikle, enstrümanlarla tanıştı.” ifadesini kullandı.
Aybüke öğretmenin güler yüzlü ve cana yakın bir insan olduğunu belirten Altuner, personel ile de tek tek selamlaştığını, onların hal ve hatırlarını sorduğunu kaydetti.

Altuner, Aybüke öğretmenin derslerinin çok neşeli geçtiğini ifade ederek, “Güler yüzüyle etrafına ışık saçan bir öğretmendi. Aybüke öğretmenimizi bütün öğrencilerimize anlatıyoruz, yeni Aybükeler yetişsin diye. Onu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye konuştu.

AYBÜKE ÖĞRETMENİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ TERÖR SALDIRISI
Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, genç öğretmen kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Bölgeden uzaklaşan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışılan araçtaki terörist, “dur” ihtarına uymayıp aracı infilak ettirmiş, 2 asker şehit olmuş, bir vatandaş yaralanmıştı.

Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'deki evinin yakınında arama çalışması sürüyor Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'deki evinin yakınında arama çalışması sürüyor

Batman’ın Sason ilçesinde 22 Mart 2018’de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten İran uyruklu “Agit” kod adlı teröristin, yapılan incelemede Aybüke öğretmenin şehit düştüğü saldırıda kullanılan bomba düzeneğini hazırladığı belirlenmişti.

Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan 5 sanık “terör örgütüne silah sağlamak” suçundan 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.