İstanbul Milletvekili Temurci, El Ehli Arab Hastanesi’ne yapılan saldırıya ilişkin “Hastane bombalayacak kadar alçaklaşan siyonist rejimi ve onun destekçilerini lanetliyorum. Dün gece o görüntülerden sonra savaş gemilerini, uçak gemilerini bölgeye gönderen ve bunu yeterli görmeyerek kendileri de bölgeye giderek İsrail'in zulmüne destek olan adeta onu ödüllendiren büyük zalimleri lanetliyorum." dedi.

Saadet Partisi'nin İsrail'in Filistin halkına yönelik orantısız ve yoğun saldırılarına ilişkin araştırma önergesinin gerekçesini açıklayan Temurci, şunları söyledi:

“Hepimiz mahzun ve endişeliyiz. İnsanlık en ağır sınavlarından, maalesef, birini yaşıyor, insanlar gözümüzün önünde katlediliyor, vicdanlar öldürülüyor, inançlar öldürülüyor. Bu noktada, partilerimiz farklı olsa da mesele Filistin olunca ‘Biz hep birlikteyiz’ diyebilen milletvekili arkadaşlarımıza şükran borçluyuz. Geçtiğimiz hafta ve dün gece Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisi kendine yakışanı yapmıştır, ortak bir tepki ve deklarasyonlarla milletimizin hissiyatına tercüman olmuş ve bu tablo gerçekten Gazi Meclisimize çok yakışmıştır.”

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

Temurci, Gelecek-Saadet grubunun Meclis araştırma önergesinin aslında "Zalimler zalimlerle buluşurken bizler sessiz kalamayız." çığlığının adı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Evet, bizler de mazlumlarla kucaklaşalım istiyoruz. Onun için bugün burada Grup Başkan Vekilimiz İsa Bey'e teşekkür ediyoruz. Bir araştırma önergesi verdik ve ben inanıyorum ki bu araştırma önergesine şu ana kadar olduğu gibi bu Meclis sahip çıkacak, bir komisyon kuracağız ve bu komisyon ortak bir heyetle Filistin'e giderek oradan bütün dünyaya Filistin'de olup biteni anlatacak ve araştırma komisyonumuz buraya gelerek orada olanlara karşı tepkimizi milletimizle paylaşmış olacağız. Katillerin yüzüne 'Siz öldürmeyi bilirsiniz' diyen sesin daha gür çıkmasını istiyoruz. Çok daha fazla yapmamız gereken işler var. Merhum Erbakan, İsrail'i bir timsaha benzetirdi. Maalesef o timsahın hedefinin sadece Filistin olmadığını tüm Orta Doğu ve Türkiye olduğunu söylüyordu.''

Saadet Partisi'nin İsrail'in Filistin halkına yönelik orantısız ve yoğun saldırılarına ilişkin araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülme önerisi, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.