1917 yılında dünyaya gelen Osman Zeki Yüksel Bey, ilk ve ortaokulu doğduğu Antalya’da okudu.

Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra kazandığı Dil Tarih Coğrafya Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken, 1944 Türkçülük Hareketine karıştığı için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.1944 Türkçülük Hareketinde Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’le birlikte yargılandı, bir süre tutuklu kaldı.

Serbest bırakılınca, yarım bırakmak zorunda kaldığı öğrenim hayatını tamamlamak istedi; ancak kendisine izin verilmedi. Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e, “Yüksek makamın alçak vekiline” cümlesiyle başlayan bir dilekçe yazdı. Dilekçe nedeniyle yeniden hapse girdi.   Yarım bıraktığı öğrenim hayatını Yusufiye Medreselerinde tamamladı!   Hapisten çıktığında, birçok sayısı dönemin iktidarı tarafından toplattırılacak olan “Serdengeçti” dergisini çıkarttı.

Dergideki yazılarından dolayı okuyucuları onu Serdengeçti olarak andı. Bu nedenle Osman Yüksel Bey sonradan Serdengeçti soyadını aldı.   Hakkında sayısız dava açıldı, çoğu kez “Açın kapıları Osman geliyor” diyerek girdi hapse. Mücadelesini Allah davası, Millet davası, Vatan davası olarak tanımlayan Osman Yüksel Serdengeçti, 66 yıllık ömrünün 4 yılını Meclis’te, 10 yılını hapiste geçirdi…   1965’te Adalet Partisi Antalya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Osman Yüksel Serdengeçti, Partisine yönelttiği eleştiriler nedeniyle bir süre sonra Adalet Partisi’nden ihraç edildi.   Adalet Partisi’nden ihraç edilen Osman Yüksel Serdengeçti, 1968 Nisanında Genel Başkanlığını Başbuğ Alparslan Türkeş’in yaptığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne geçti.

Parti rozetini bizzat Başbuğ Alparslan Türkeş taktı.   Osman Yüksel Serdengeçti’nin, CMKP’ye geçmesi üzerine Başbuğ Alparslan Türkeş; “Serdengeçti gibi tavizsiz bir Türk milliyetçisi iman ve gönül adamının CKMP'ye katılması partimize büyük bir güç ve kuvvet vermiştir” yorumunu yaptı. Osman Yüksel Serdengeçti ise CMKP’ye katılması hakkında şu konuşmayı yaptı; “...Ben CKMP'yi bir parti olmaktan ziyade, bir dostlar, arkadaşlar meclisi, bir İman ve fikir ocağı kabul ediyorum. Aranıza bu duygularla katılmış bulunuyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım...”.

Mehmed Kısakürek vefat etti Mehmed Kısakürek vefat etti

1969 seçimlerinde milletvekili seçilemeyen Osman Yüksel Serdengeçti, aktif siyasi hayata ve yazılarına devam etti. İdeolojik çatışmalarının yeni başladığı, komünist sol terörün azgınlaştığı, terör ortamında, ülkücü gençliğin küfre karşı mücadelesinde hep yanındaydı. Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu mitinglerde, konferanslarda, seminerlerde baş konuşmacılardan biriydi. Nerede Ülkü Ocakları'nın bir faaliyeti varsa Serdengeçti hep oradaydı.

10 Kasım 1983’te Hakk’a yürüyen Osman Yüksel Serdengeçti’yi, ölümünün 40. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz; Ruhu şad, Mekânı Cennet olsun… 

ESERLERİ: Mabetsiz Şehir, Bir Nesli Nasıl Mahvettiler, Bu Millet Neden Ağlar, Gülünç Hakikatler, Ayasofya Davası, Türklüğün Perişan Hali, Mevlana ve Mehmet Akif, Kara Kitap, Radyo Konuşmaları, Müslüman Çocuğun Şiir Kitabı.