İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, Aşura Günü ve Kerbela'yı konu ettiği makalesinde 'Aşura'nın etimolojik kökeni ve tarihi serüvenini okurlarına sunarken; Kerbela olayını tarih sahnesinde Müslümanların muhatabı olduğu zulümler çerçevesinde yorumladı.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Yılmaz şu ifadelerle de Kerbela şehitleri için anma törenleri düzenlenmesi için devlet ricaline çağrıda bulundu:

Bağdat'ın yaklaşık 100 km. güneybatısında yer alan Kerbelâ'da yaşanan bu menfur hadisenin üzerinden Hicri olarak 1384 yıl geçmişse de hepimizi dilhun eden bu yaramızın kanaması halen devam etmektedir. Bu derin yarayı kaşıyan istismarcıların oyununu bozmak için İmam Hz. Hüseyin (r.a) ve diğer Kerbela Şehitleri’nin Şehadetlerini Milletçe ve Devletçe büyük törenlerle anmalıyız.

Zalimlerin Kerbela'yı anmalarının siyasi rant devşirmek amaçlı bir istismar olduğu kaydeden Yılmaz, Esad'a işaret etti ve onu 'halkı Müslüman bir ülkenin başındaki Yezidi Kral' olarak tanımladı.

Yılmaz, "İçimizdeki satılmış hain Sabataist ve Dönmeler eliyle Osmanlı Cihan Devleti yıkılıp Hilafet kaldırılınca “Her Yer Kerbela ve Her günümüz Aşura!“ oldu!" ifadelerini kullandı

Yılmaz son olarak,  "Halkı Müslüman Ülkelerin başındaki Yezidilerin İktidarları yıkılmadan Yeryüzündeki Firavunların İktidarlarını yıkmak mümkün değildir" saptamasında bulundu. 

Hz. Hüseyin ve Hüseyinleri Rahmetle, Yezid ve Yezidleri Lanetle anıyoruz! Makale: Hz. Hüseyin ve Hüseyinleri Rahmetle, Yezid ve Yezidleri Lanetle anıyoruz!