Şevki Yılmaz, sosyoekonomik problemlere dair saptamalarda bulunurken, bu problemlerin çözümü içinse tasarrufa ve üretime dayalı, faizsiz bir milli ekonomi programını işaret etti.

Yılmaz ,hem iktidarın hem de milli muhalefetin mutfak yangınlarını söndürmede çözümler ortaya koyarak sorumluluklarını yerine getirmekle mükellef olduğunu belirtti.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Yılmaz, "İşsiz ve aşsız olduğu için eşsiz olanlar ve işsiz, aşsız olduğu için bunalımlarla yuvaların yıkılmaması için; acıyı ve mutluluğu birlikte paylaşmak, üzüntüleri ve sevinçleri, darlığı ve bolluğu birlikte yaşamak müslüman olmamızın  olmazsa olmaz ilk şartıdır!" ifadeleriyle ekonomik sorunların yol açacağı toplumsal (ailevi) problemlere dikkat çekti.

Faizin pahalılık, bela ve afetlerin ana sebebi olduğunu belirten Yılmaz, “Allah, faizli işleri dara sokar; sadakaları, zekâtı büyüme aracı yapar( Bakara S.276)" ilahi mesajını hatırlattı ve "Ticaret bereketi, faiz ise felaketi artırır! gerçeği unutulmamalıdır!" dedi.

Yılmaz, yazısını adet olduğu üzere bir dua ile noktaladı:

Allah’ımız; Dinimize, Vatanımıza ve Milletimize yapacağı Hak, Adalet ve Faizsiz Ekonomi ilkelerine dayalı hizmetlerde başta Cumhur resimizin ve ekibinin daim yar ve yardımcısı olsun! Amiin.

Söz konusu makale için...