Şevki Yılmaz, Kurban Bayramı'nı, etimolojik ekseninde ameller çerçevesinde değerlendirdi.

Yılmaz, 'Qariyb-yakın' anlamındaki 'kurban'ın terminolojik olarak 'Allahımızın sevgisine, rahmetine, merhametine, yardımına ve korumasına yakın olmak manasına' geldiğini belirtti.

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...

Hayvanları kurban etmekle görevimizin bitmediğini belirten Yılmaz, "Sevgi, saygı, ilim, iman, cihad, namaz, zekat, oruç, hac, sılay-ı rahiym (Ana, baba, kardeş ve Akraba ziyaretleri) gibi amellerimiz (eylemlerimiz) ve tüm ibadetler, Allah’a kulluk yolunda Kurban (Qariyb-Yakın) olmanın ibadetleridir" dedi.

Yılmaz, yazısının devamında sosyo ekonomik ve toplumsal olaylara da dikkat çekerek, bu konularda Rabb'imizin buyurduğu gibi hareket etmenin ona yakın olmanın önemini vurguladı:

Asıl kurban;  Din, Devlet, Vatan, can ve namus muhafazası uğrunda nefislerimizi ve nesillerimizi Allah için ıslah edebilmektir!
Asıl kurban; ilimle imanla, namazla, zekatla , sevgi, saygı ve merhamet dolu güzel ahlakla donanmış olarak Allahımıza kurban (yakın) nesilleri yetiştirebilmektir!

Söz konusu yazının tamamı için...