Sezon başında Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini fesh eden Tete, Galatasaray ile anlaşmıştı.

Ukrayna ekibinin CEO'su Sergei Palkin, bu konuyla ilgili ESPN'e açıklamalarda bulundu.

Tete'nin haksız bir şekilde sözleşmesini fesh ettiğini söyleyen Palkin, sözleşmedeki 150 milyon Euro'luk çıkış maddesinin sorumluluğunun artık Tete ve Galatasaray'da olduğu dile getirdi.

150 milyon Euro maddesi

Sergei Palkin, ESPN'e yaptığı açıklamada Tete'nin sözleşmesinden bahsederek, "O sözleşmede 150 milyon Euro'luk bir madde var, biliyorsunuz. Artık Tete ve Galatasaray, sözleşmenin bu şekilde feshedilmesi konusunda ortak sorumluluk içindeler." dedi.

"Tete bize haber vermedi"

Sergei Palkin, Tete'nin Ukrayna'daki özel durumla ilgili kendilerine önceden haber vermesi gerektiğini belirtirken, oyuncunun kendilerini görmezden geldiğini söyledi.

''Bu mektubu Tete göndermedi''

Sergei Palkin, yaptığı açıklamada, "Tete'ye karşı dava açıyoruz ama sorumluluk artık Galatasaray'a da ait. Ek 7 belgesine göre oyuncunun bize önceden resmi yazı göndermesi gerekiyordu. Bu mektubu Tete göndermedi. Tete'den defalarca kulübe dönmesini istedik ama o bizi görmezden geldi." ifadelerini kullandı.

Galatasaray sorun görmedi

Geçtiğimiz günlerde Tete'nin transferiyle ilgili iddiaları yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü, transferi gerçekleştirmeden önce durumu hukukçularıyla incelediklerini ve herhangi bir sorun olmayacağını tespit ettiklerini açıklamıştı.

Tete'nin performansı

Göztepe'den, Onuachu bombası! Göztepe'den, Onuachu bombası!

Sezon başından bu yana Galatasaray'da 8 maçta süre bulan Brezilyalı forvet, 1 gol ve 2 asistlik katkı verdi. Tete özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag mücadelesinde Galatasaray'ın geri dönüşünde başrol oynamıştı.