Müslüman olarak vefat eden O'Connor için yas tutanlar arasında İrlanda cumhurbaşkanı ve başbakanı, U2 solisti Bono ve şarkıcı Bob Geldof bulundu.

O'Connor'ın cenaze korteji, İrlanda İslam Merkezi'nden Şeyh Umar Al-Kadri tarafından Müslüman cenaze namazlarının kılındığı Bray'deki eski sahil evinin yanından geçti.

İrlandalı müzisyen Sinead O'Connor (56), 26 Temmuz'da evinde hayatını kaybetmişti. 2018'de Müslüman olduğunu duyuran ve adını Şüheda Sadakat olarak değiştiren sanatçı, memleketi İrlanda'da İslami esaslara uygun şekilde toprağa verildi.

Ünlü şarkıcının uzun yıllar yaşadığı Bray'deki evinin sokağında gerçekleşen törene binlerce kişi katıldı. Sevenleri, sabah erken saatlerden itibaren yıllarca şarkıcının evinin önünde toplanıp, ona çiçekler ve mektuplar getirdi.

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D Higgins, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, U2 grubu üyeleri Bono ve the Edge ile Bob Geldof'un da katıldığı cenaze töreni İslami usullere uygun olarak gerçekleşti. İrlanda resmi televizyonu, ünlü şarkıcı için düzenlenen anma töreni ve cenazeyi canlı yayınladı.

"İRLANDA'NIN KIZI"NIN CENAZE NAMAZI

Ünlü şarkıcı ile 2018 yılında tanışan ve cenaze namazını kıldırmaktan onur duyduğunu dile getiren imam Şeyh Dr. Umar Al-Kadri, "İrlanda'nın kızı Sinead O'Connor için Müslüman cenaze namazını kıldırma fırsatı bulduğum için minnettarım. Birinin Danny Boy ya da Molly Malone'u onun sesinden enstrümanlar olmadan dinlemesi, nasıl bir sesi olduğunu anlaması için yeterli. İnsanlar onun sesinden umudu bulmuştu" dedi.

BM, bir kez daha 'Filistin'in tam üyelik başvurusu'nu BMGK'ye gönderecek BM, bir kez daha 'Filistin'in tam üyelik başvurusu'nu BMGK'ye gönderecek

Al-Kadri, "Sinead, Allah ile derin bir birliktelikle işaretlenmiş hayat örneğiyle, Allah'ı ​​tam olarak tanıma arayışını asla bırakmadı. Biliyorum ki, dünyanın dört bir yanındaki tüm inançlardan insanlar, İrlanda'nın bu sevgili kızı için dua edecekler, aralarında inanç ve insanlık içinde kız kardeşleri için dua eden sayısız Müslüman olacak." diye konuştu.

Al-Kadri, İrlanda İslam Merkezi'nin resmi sayfasındaki yazısında ise şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Allah bir kulunu severse, Allah o kulun sevgisini yaratılanların kalbine yerleştirir.” Kız kardeşimizin bu kadar çok kişi tarafından sevilmesini güzel bir işaret olarak kabul ediyoruz. Bizde ayrıca "Kim Allah'a kavuşmayı isterse, Allah da ona kavuşmayı ister" denir.

Kendisine seçtiği Müslüman ismin, Şüheda'nın, şehitlerin ve Allah'ın Rahmet ve Cemalinin şahitlerinin DURAĞI kendisine nasip olsun."