Hamas, yarın ateşkes ve esir takası kararını iletecek! Hamas, yarın ateşkes ve esir takası kararını iletecek!

Siyonist Yoav Gallant, yakında Gazze'ye uzun ve zorlu bir kara harekâtı başlatacaklarını ve operasyon bölgesinde Hamas yöneticileri tarafından kullanılan geniş bir tünel ağını yok etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; Gallant, kara harekatının hava saldırılarıyla desteklenen büyük kuvvetler içereceğini ve ayrıntıya girmeden "uzun süreceğini" söyledi. Akabinde bunu İsrail'in direniş ceplerini yok edeceği daha düşük yoğunluklu üçüncü bir çatışmanın izleyeceğini dile getirdi.

Gallant, İsrail'in Hamas'ın giren her yakıta el koyacağına inandığını belirterek Hamas'ın sivil bölgelerden çıkan yüzlerce kilometrelik tünellerine hava pompalamak için jeneratörler kullandığını öne sürdü. Gallant'ın açıklamasında ayrıca şu cümle dikkat çekti:

Hava için petrole ihtiyaçları var. Petrol için de bize ihtiyaçları var.

İşgalci İsrail'in çatışmaların başında Gazze'ye tüm yakıt sevkiyatını keserek tek elektrik santralini kapatmaya zorlamasının ardından Gazze'deki hastaneler kuvöz ve diğer hayat kurtarıcı ekipmanlara güç sağlayan acil durum jeneratörlerini çalıştırmak için hala yakıt arayışındalar.