Hamas'ın 7 Ekim'de "Aksa Tufanı Operasyonu"nu başlatmasının ardından İşgalci İsrail, resmen savaş ilan etti ve Gazze Şeridi'ni ablulka altına aldı.

Bölgeye elektrik, su ve yakıt akışını kesen İsrail, binlerce masum insanın ölümüne neden olarak "savaş suçu" işledi. Son olarak El-Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır olmak üzere 342 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, İsrailli yöneticilerden acımasız ve insanlık dışı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"GAZZE YOK EDİLMELİ"

İsrailli eski Milletvekili Moshe Feiglin, Aljazeraa'ya verdiği röportajda, bölgedeki krizin çözülmesi için Gazze'nin yok edilmesi gerektiğini söyledi.

Siyonist terör Gazze'de soykırıma devam ediyor: 23 Filistinli şehit oldu Siyonist terör Gazze'de soykırıma devam ediyor: 23 Filistinli şehit oldu

Feiglin, "Gazze'nin işgal edilmeden önce tamamen yok edilmesi gerekiyor. Dresden ve Hiroşima gibi nükleer silah olmadan yok edilmesi" ifadelerini kullandı.

"HALA İNTİKAM ALMADIK"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El- Kassam Tugayları'nın başlattığı operasyonun üzerinden 18 gün geçtiğini söyleyen Feiglin, "İncil'e göre hâlâ intikam almadık... Gazze'yi hemen küle çevirmedik!" dedi.

NETANYAHU'YU ELEŞTİRDİ

Feiglin ayrıca Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, İsrail'i ABD'nin "muz cumhuriyeti" haline getirmekle suçladı.