Türkiye’de milyonlarca kişinin vatandaşlık numarasından, tapu bilgilerine kadar kişisel tüm bilgilerinin yer aldığı platform olan e-Devlet’teki bilgilerin sızdırıldığı iddia edildi.

İsmi ifşa olan bir internet sitesinde Türkiye’de yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti kimlik bilgisi, telefon numarası ve adresi ücretsiz üyelik karşılığında kolayca bulunabildiği; tapu ve diğer özel bilgilerin ise ücretli üyelik karşılığında alınabildiği öne sürüldü.

Uzmanlar kimsenin güvende olmadığını buna sebep olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Bu sitede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tutun da devletin önemli kurumundaki pek çok siyasinin bilgisi veriliyor.

Gaming Bilgisayarlar: Oyun Dünyasında Bir Adım Önde Olmak İçin Güçlü Bir Araç Gaming Bilgisayarlar: Oyun Dünyasında Bir Adım Önde Olmak İçin Güçlü Bir Araç

Halk TV’nin iddiasına göre sorgulama yapılarak kişilerin anne, baba isimlerine, TC kimlik numaralarına, telefon numarasına, akrabalarının bilgilerine ve hatta şahsın annesinin TC kimlik numarasını dahi ulaşılabiliyor. Bu bilgilere ücretsiz üyelik karşılığı ulaşılırken tapu ve diğer özel bilgiler için ise site ücretli üyelik isteniyor.