Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan yaptığı açıklamada, Filistinliler için bir devlet kurulmasını da içeren kapsamlı bir anlaşmaya varılması halinde Arabistan'ın İsrail'i tanıyabileceğini söyledi.

Faysal bin Ferhan Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nda düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, "Bölgesel barışın İsrail için barışı da içerdiği konusunda hemfikiriz ancak bu ancak Filistinliler için bir Filistin devleti yoluyla barış yoluyla gerçekleşebilir" dedi.

Suudi Arabistan'ın İsrail'i daha geniş bir siyasi anlaşmanın parçası olarak tanıyıp tanımayacağı sorusuna "Kesinlikle" yanıtını veren Ferhan, bir Filistin devletinin kurulması yoluyla bölgesel barışın güvence altına alınmasının "ABD yönetimiyle birlikte üzerinde çalıştığımız bir konu olduğunu ve Gazze bağlamında daha anlamlı olduğunu" da sözlerine ekledi.

Gazze kasabı Netanyahu, UCM'ye meydan okudu Gazze kasabı Netanyahu, UCM'ye meydan okudu

Ekim ayında iki kaynak, İsrail ile Hamas arasında savaşın patlak vermesinin ardından Suudi Arabistan'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirme planlarını rafa kaldırdığını ve diplomatik önceliklerini hızlı bir şekilde yeniden sıraladığını söylemişti.