Süper Lig'de tüm maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanacak Süper Lig'de tüm maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve fast-food devi McDonald’s arasındaki sponsorluk anlaşması, son günlerde gündemde önemli bir yer tutuyor. 2020 yılında başlayan iş birliği, Kadın ve Erkek Milli Takımların resmi sponsorluğunu ve eMilli Takımların ana sponsorluğunu içermekte olup, 12 Haziran 2023 tarihinde 2026 yılına kadar uzatılmıştı.

Terörist İsrail askerlerine destek verdiği gerekçesiyle dünya genelinde boykot edilen McDonald’s’a ile TFF'nin sponsorluk anlaşmasının feshedilmemesi ise tartışma konusu oldu.

"Bir an önce feshedilmesini bekliyoruz."

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, "Boykot hareketinde fire vermemek adına, TFF’in 2020 yılında McDonalds ile imzaladığı ve Haziran 2023’te uzattığı anlaşmanın bir an önce feshedilmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

UTANMADAN BU FOTOĞRAFI PAYLAŞIYORSUNUZ

Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın yapılan sponsorluk anlamasının fotoğrafını paylaşarak üzerine not olarak yazdığı "13 yaşındaki oğlum arkadaşlarını ikna edip şu melanet mekanda oturtmamak için küçük kalbiyle kocaman bir mücadele veriyor, siz utanmadan bu fotoğrafı paylaşıyorsunuz... Bu sponsorluğu kabul etmek rezalettir." ifadelerine atıfta bulundu.

İRİNLİ PARALAR İÇİN ANINDA BOYKOTTAN VAZGEÇTİLER

Mine Alpay Gün TFF'nin McDonald's ile yapılan sponsorluğu "Artık okula gitmeyen çocuklar bile, Yaşları 3-5 aralığı minikler bile, Yasaklı markaları tanımaktalar. Yanlışlıkla aldılarsa, Götürüp yerine bırakmaktalar. Fakat koca koca adamları zenginler kulübünün, İrinli paralar için, Anında boykottan vazgeçebilmekteler." sözleriyle eleştirdi.