8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir? 8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir?

Twitter’ın sahibi Elon Musk, sosyal ağ kullanıcılarının şikayetlerine rağmen hafta sonu bazı şüpheli kararlar aldı. Twitter’ın logosunu “X” olarak yeniden adlandırdıktan ve kimsenin istemediği bir dizi yeni özellik getirme sözü verdikten sonra, Musk şimdi başka bir büyük sorunla karşı karşıya: zorlu rekabet.

Meta’nın Twitter’ı ele geçirme girişimi tamamen başarılı olmadı çünkü Threads, benzer bir kullanıcı deneyimi sunmak için hâlâ birçok özelliğe ihtiyaç duyuyor. Ancak Twitter’ın yerini alacak başka bir yarışmacı, planlarını gerçekleştirmek için ilk adımını attı. TikTok, kullanıcılara Twitter benzeri bir deneyim sunan yeni bir özellik olan metin gönderilerini duyurdu.

Bu, içerik oluşturucuların hikayelerini ve diğer içerik türlerini farklı ve daha basit bir şekilde paylaşmalarına olanak tanıyan bir özellik. Yeni özellik bugünden itibaren kullanıma sunuldu ve kullanması oldukça basit. Kamera sayfasına eriştiğinizde, artık üç seçenek arasından seçim yapabileceksiniz: fotoğraf, video ve metin. Metin seçeneğine dokunmak, kullanıcıları gönderilerinin içeriğini yazabilecekleri metin oluşturma sayfasına yönlendirecek.

Twitter logosu X harfiyle değiştirildi. Birçok oyuncu bunun Xbox'tan alındığını düşünse de, gerçek çok farklı. İşte detaylar.

Bu özellik bir mesajı tweetlemek kadar hızlı ve sorunsuz değil ama TikTok’un video öncelikli bir platform olduğu düşünülürse, bu hamlenin devamı gelecek bir sinyal olduğu düşünülebilir. TikTok kullanıcıları gönderi oluşturmanın yanı sıra ses dahil ederek, konum etiketleyerek, yorumları etkinleştirerek ve düetlere izin vererek içeriklerini özelleştirebilirler.

Ayrıca yakın zamanda TikTok, metin gönderilerini zenginleştirecek ve Twitter’ın şu anda sunduklarının ötesinde daha dinamik hale getirecek. Gönderilere hashtag ekleme, sticker ekleme, arka plan rengini özelleştirebilme, hatta gönderiler için popüler konu başlıkları gibi özellikler kullanıma sunulabilir. Bu da TikTok’u birden Twitter alternatifi bir uygulama yapar.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Shiftdelete