TikTok dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. ABD-Çin rekabeti nedeniyle büyük güvenlik tartışmalarının odağında olan TikTok, aynı zamanda Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları arasında da oldukça popüler.

BAYRAKTAR TB3 üçüncü uçuş testini başarıyla tamamladı BAYRAKTAR TB3 üçüncü uçuş testini başarıyla tamamladı

ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'da yer alan bilgilere göre, Nisan 2023'te Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı.

Daha da önemlisi, TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zaafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığı öne sürüldü.

TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği belirtildi. Skandalın ortaya çıkmasına rağmen, TikTok'un üçüncü kişilerin kullanabildiği "tek kullanımlık şifre" mekanizmasını kaldırmadığı görüldü.

İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ da Çinli sosyal medya devini bilgilendirdi.

Saldırıların Türkiye'deki seçimlerden önce gerçekleşmesi bunların bilinçli olarak yapıldığı iddialarına neden oldu. Bu saldırıyı kimin ya da kimlerin, kim adına gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtildi. Daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.