Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

Tayvan hükümetinin kanserojen madde içerdiği tespit edilen 127 bin metrik ton ithal Türk yumurtası için tazminat talep edeceği bildirildi. Tayvan Tarım Konseyi (COA) Bakanı Chen Chi-chung Temmuz ayı başlarında sınırda yakalanan ve yasaklı nitrofuran izleri içerdiği tespit edilen beş yumurta sevkiyatıyla ilgili olarak, "Hükümetimiz Türk tedarikçiden sözleşme hükümleri uyarınca tazminat talep etmeye hazırlanıyor" dedi.

Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi'ne göre yumurtaların hepsi imha edildi ve yerel pazara sokulmadı. Tayvan hükümeti adına tazminat görüşmelerini yürütecek olan Ulusal Hayvan Endüstrisi Vakfı CEO'su Peter C.H. Chen bu ticaretten kaybedilen paranın yaklaşık 160,837 ABD Doları olduğunu belirterek Türkiye'den yumurta ithalatının Haziran sonunda durdurulduğunu ve hükümetin ABD'den ithalata başlayacağını vurguladı.

HEP ZEHİR YİYORUZ, HEP ZEHİR YEDİRİYORLAR!

Konu hakkında konuşan Uzman Doktor; "Gerçekten Türk yumurtalarında standart dışı bir madde tespit edilmiş. Bumadde ne diye sorack olursanız; Nitrofram. Nitrofram 1950 senesinde özellikle idrar yolu enfeksiyonunda kullanılan ama sonrasında hormonel sistemde kanser yaptığı tespit edildiği için yasaklanmış bir madde. İnsanda kullanılmıyor ancak tavuklarda kullanılıyor. Yumurtalarda ise olmaması gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

2000 yılından bu yana tavuklar dahil bu maddenin hiçbir canlıda kullanılmaması gerektiği çünkü yasaklandığını belirten Uzman isim; "Bu konu hakkında acilen Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın açıklama yapması gerekiyor." dedi.