Terör destekçileri, ihanetini dünyanın her yerinden göstermeye devam ediyor. Son olarak New York'ta bulunan Türkevi'nin önünde terör destekçilerinden çirkin bir provokasyona imza atıldı. Terör destekçileri üzerinde PKK ve HDP flamalarıyla Öcalan'ın görselinin bulunduğu bir kamyonu Türkevi önüne park etti.

ÖCALAN, PKK VE HDP GÖRSELLERİ

Sabah'ta yer alan habere göre, terör destekçilerinin New York'ta yeni bir provokasyona girişti. Türkevi'nin önüne park eden araçtaki görseller dikkat çekti. Terör örgütü destekçileri teröristbaşı Abdullah Öcalan, PKK ve HDP görselleriyle donatılmış kamyonu Türkevi önüne park etti.

ERDOĞAN AÇILIŞINDA KONUŞMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen açılış töreninde "Ülkemizde de sık sık tekrarladığım bir atasözümüzü burada paylaşmak istiyorum. Atalarımız 'şerefü'l mekan bi'l mekin' yani 'bir mekana şeref katan oradaki insanlardır' diyor. Türkevi'nin de içinde çalışacak, yaşayacak, ziyarete gelecek insanların samimiyetle sahiplenmesiyle, kullanmasıyla, hakkını vermesiyle arzu ettiğimiz konumuna geleceğini düşünüyorum. İşte bunun için Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunun altını tekrar çiziyorum. Dışişleri Bakanlığımızın da binamızın işletmesini bu kucaklayıcı anlayışla yürüteceğinden şüphe duymuyorum. New York'un örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi'nin devletimize, milletimize, Türk-Amerikan toplumuna, Dışişleri Bakanlığımıza, Birleşmiş Milletler'e ve New York'a hayırlı olmasını diliyorum. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu binanın inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mimarından mühendisine, işçisine herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.