15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin 81 ilinde anma programları düzenlendi.

  • ŞEHİTLER ANILDI

"İrade Bizim, Zafer Bizim" temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde 15 Temmuz şehitleri dualarla yad edilirken, camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Gün boyunca düzenlenen programlarda vatandaşlar demokrasi nöbetlerine katılarak milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • 81 İLDE SELALAR OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen programlar çerçevesinde, darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla tüm il ve ilçelerdeki yaklaşık 90 bin camide aynı anda yeniden yükseldi.

  • CAMİLER SABAH NAMAZINA KADAR AÇIK OLACAK

Selaların okunmasının ardından aynı gece camilerin minare ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz konuşması
İçeriği Görüntüle

Merkez camiler ile anma programlarının düzenlendiği alanlara yakın camiler gece boyunca vatandaşların ibadetine açık olacak.

  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da okunan selalara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.ü

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“"Şu selalar, göğsü iman dolu bu milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını cümle cihana bir kez daha ilan edişinin sembolüdür. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.."”