2014 yılından beri online uçak bileti satın alma hizmeti veren turna.com, 2020 yılında otobüs bileti kategorisini de yayına alarak müşterilerine yeni bir ulaşım alternatifi sunmuştu. 500’den fazla hava yolu firmasının uçuşlarını ve 300’den fazla otobüs firmasının seferlerini karşılaştırarak uygun fiyatlarla seyahat etmeyi sağlayan turna.com, otel rezervasyonu kategorisini de seyahat platformuna dahil etti. İlk olarak mobil web sitesi üzerinde yayına alınan kategori, çok yakında turna.com web sitesinde ve mobil uygulamasında da aktif olacak.

Gelişmiş arama teknolojisi ile otel arama ve güvenli bir şekilde otel rezervasyonu yapabilme imkanı sağlayan turna.com, seyahat severlerin ulaşımdan konaklamaya, vizeden sağlık sigortasına; tüm seyahat ihtiyaçlarına tek bir noktada çözüm sunuyor. 

Otel Rezervasyonu kategorisinde Türkiye genelinde binlerce otel yer alıyor. Resort oteller, tatil köyleri, butik oteller, apart oteller, bungalov evler, kaplıca otelleri, pansiyonlar gibi çok sayıda alternatifin yer aldığı kategoride; ultra her şey dahil, tam pansiyon, yarım pansiyon, oda - kahvaltı gibi birçok konaklama seçeneği mevcut. Otel araması yapmak için şehir veya otel ismi, otele giriş ve çıkış tarihi, konaklayacak kişi / çocuk sayısı seçip Otel Ara butonuna tıklamak yeterli. 
Otel aramaları fiyata, müşteri puanına, yıldız sayısına ve fiyat aralığına göre filtrelenebiliyor. Listelenen otellerin ön plana çıkan özellikleri, en ideal oteli kolayca bulmaya yardımcı oluyor. Otellerde sunulan tüm hizmetler; oda özellikleri, oda fiyatları ve konaklama koşullarıyla birlikte detaylı olarak incelenebiliyor.

Otel Rezervasyonu kategorisinde, sadece belirli dönemlerde değil; yılın her zamanı indirimli otel bulunabiliyor. Örneğin: Yaz sezonunda yoğun talep gören Antalya otelleri, Muğla otelleri, İzmir otelleri için arama yapıldığında otellere özel, farklı indirimler yakalamak mümkün. Ayrıca, rezervasyonlarda 12 taksitle ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Turna.com üyeleri, uçuşlardan kazandığı Turna puanları ve kredi kartlarında biriken puanları otel rezervasyonu yaparken kullanabiliyor. 

Tatil planlarının değişmesinden endişe edip rezervasyon yapma konusunda kararsız kalanlar için Ücretsiz İptal özelliği de bulunuyor. Bu özelliğin geçerli olduğu otellerde, rezervasyon sırasında belirtilen tarihten önce yapılan iptaller için herhangi bir kesinti yapılmıyor. 

Şimdilik sadece Türkiye otellerinin yer aldığı kategoriden, ilerleyen dönemlerde yurt dışı otellerine de rezervasyon yapılabilecek. 

2 yılda 58 kat büyüyerek TOBB tarafından 2022 yılında “Türkiye’nin en hızlı büyüyen firması” seçilen turna.com, seyahat planlamayı kolaylaştıran ve daha ekonomik seyahat etmeyi sağlayan yenilikçi ve kullanıcı deneyimi odaklı geliştirmeleriyle hem Türkiye’de hem de globalde hizmet veren, kapsamlı bir seyahat platformu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Turna.com'un ön plana çıkan özellikleri ise şöyle: 

Türkiye’de ilk kez, birbirinden bağımsız hava yollarını birbirine bağlayarak aktarmalı uçuşlarla %70’e kadar daha ucuz uçak bileti bulma imkanı sağlayan Akıllı Uçuş algoritması. Aralarında doğrudan sefer bulunmayan şehirler arasında farklı otobüs firmaları ile aktarmalı otobüs seyahati imkanı sağlayan Akıllı Sefer algoritması. Uçuşlardan Turna Puan kazanma özelliği. Banka ve kredi kartında biriken puanları turna.com hesabına kolayca aktarabilmeyi ve bu puanları 2 yıl süreyle uçak, otobüs bileti satın alırken ve otel rezervasyonu yaparken kullanabilmeyi sağlayan Kart Puanı Aktarma özelliği. Uçuştan 2 saat öncesine kadar uçak bileti iptal edebilmeyi ve bilet ücretinin %90’ını iade almayı sağlayan Koşulsuz Bilet İptali hizmeti. Bilet işlemlerinde, müşteri hizmetleri ile görüşmeye gerek kalmadan kolayca yapılabilen ve zaman kazandıran Online Bilet İptali ve Değişikliği özelliği.