Meta'nın Twitter'a rakip olarak yayınladığı Threads, kısa bir süre içerisinde milyonlara ulaşmayı başararak tarihin en hızlı büyüyen uygulaması unvanını kazanmayı hak etti.

Yayınlandığı ilk yedi saatinde 30 milyon kullanıcıya ulaşan uygulama herkes tarafından Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülmeye başlandı. Gündem, çeviri ve daha birçok özelliği henüz bulunmayan uygulamanın zaman içinde ne tür güncellemeler alacağı bilinmiyor.

TWİTTER YÖNETİMİ THREADS'İN BAŞARISINI NASIL KARŞILADI?

Threads'ın bir günde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya başlamasının ardından Twitter avukatları devreye girerek Mark Zuckerberg'e karşı eski Twitter çalışanlarını işe alarak "taklit" bir uygulama geliştirmeye yönelik suçlamalarda bulundu.

Elon Musk, Threads'in hızla büyüme göstermesinin ardından Mark Zuckerberg'e yönelik suçlamaların yer aldığı bir tweetin altına "Rekabet güzel fakat hile değil" cümlesini yazarak, yaşanan gelişmelere karşı tepkisini ortaya koydu. Konuyu takip eden kullanıcılar, Musk'ın Threads'in bu başarısından oldukça rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Konuyla ilgili suçlamalara cevap veren Meta şirketi ise iddiaların tamamen asıl olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

TWİTTER-TREADS KAVGASINA STEPHEN KİNG'DE DAHİL OLDU!

Twitter yönetiminin ve Twitter'ı diğer platformlara göre daha çok kullanışlı bulan kullanıcıların Threads'i eleştiri yağmuruna tutmasının ardından sosyal medya üzerinde tartışmaların ortaya çıkmasına neden oldu.

Twitter ve Threads arasındaki kriz tüm hızıyla devam ederken ünlü yazar Stephen King'e tartışmalara dahil oldu. King, yapmış olduğu açıklamayla Elon Musk'ı kendi platformu üzerinden hedef aldı.

Beyaz Saray açıkladı: İsrail'den ABD'ye Refah teminatı Beyaz Saray açıkladı: İsrail'den ABD'ye Refah teminatı

King, tarihin önemli yazarlarından biri olan Oscar Wilde'den alıntı yaparak "Musk vs Zuckerberg bana Oscar Wilde'ın tilki avı hakkında söylediklerini hatırlatıyor: Yenilmez olanın peşinde peşinden konuşulmaz" tweetini paylaşarak Musk'ın Zuckerberg'e karşı kaybettiğini ifade etti.

ELON MUSK'TAN YANIT GECİKMEDİ!

Tartışmaların odağında olan Elon Musk, ünlü yazarın eleştirisini içerdiği tweete karşı felsefi bir yaklaşımla cevap verdi.

Musk, Stephen King'in eleştirisine "Öz-farkındalık aşkına, sen nesin?" sorusuyla karşılık verdi. İkilinin daha önce de farklı konular için sürekli karşı karşıya geldiği ve birbirlerine göndermeler yaptığı biliniyor.

MAVİ TİK'İN PARASINI KENDİ CEBİNDEN ÖDEMİŞ

Teknoloji milyarderi, abonelik fiyatına daha önce tepki gösteren NBA yıldızı LeBron James, ünlü yazar Stephen King ve Uzay Yolu'ndaki (Star Trek) Kaptan Kirk rolüyle ünlenen William Shatner'ın hesaplarının parasını kendisinin ödediğini açıklamıştı.

Musk, attığı tweet'te "Twitter hesabım, Twitter Blue'ya abone olduğumu söylüyor. Olmadım. Twitter hesabım telefon numarası verdiğimi söylüyor. Vermedim" diyen King'e "Bir şey değil namaste." cevabını vermişti.