Antalya Genel İcra Dairesi’ne kayıtlı  2023/197692 no’lu  dosya ile çıkartılan icra emri bakanlığa gönderildi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi tarafından, davalı Hazine yönünden HMK’nın 362/1-(a) maddesi gereğince kesinleşen 250 bin TL maddi ve manevi  tazminatın icra takibi,  Karabulut’un avukatı Hüsamidddin Devrim Cömert tarafından yürütülüyor.

Antalya’da açılan davanın  avukatı Hüsamidddin Devrim Cömert, ilgili davayı Yargıtay’ın düzeltme kararı ile Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi 26 Nisan 2023 tarihinde Maliye açısından kesinleştirdi.

“Müvekkilimin itiraz hakkı olmasına rağmen, davayı daha fazla uzatmamak için temyiz etmedi” diyen Cömert şunları söyledi:

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

“Kesinleşen karar için de Antalya Defterdarlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 3 Mayıs 2023 tarihinde yasal sürelerde ödeme yapılması yönünde müracaatta bulundu. Fakat müvekkilim tarafından ödeme sorulduğunda, Maliye’nin ödeyecek parası olmadığı ve ne zaman geleceği belli olmayan ödenek geldiğinde ancak ödeme yapacakları belirtilmiştir. Bunu üzerinde de yasalar çerçevesinde, Maliye ve Hazine Bakanlığı’na  davacının yasal hakkı olan icra kararını aldık.”

Antalya’da açmış olduğu dava sonucu,  Maliye ve Hazine Bakanlığı ile icralık  olan Ergenekon sanığı Muammer Karabulut’un da konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Dünyanın en büyük kumpas davası ile 2008’de tutukladılar, 2009 yılında yurtdışı yasağı konularak tutuksuz yargılandığım davadan 2019 yılında da beraatıma karar verdiler. Yapılan zulüm karşısında tazminat hakkı doğdu. Onu da 2021 yılında talep ettim. Ne yazık ki 2.5 yıl da o sürdü. Yargılamada cumhuriyet savcısı, ‘yasal şartlar oluşmuştur tazminatı ödeyin’ diyerek görüş de verdi. Ve mahkeme de kararını kesinleştirdi. Sıra devlet adına tazminatı ödeyecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldi. Onlar da, ‘para yok’ diyor. Şimdi devletin yüksek yargısı, devlete vatandaşına eziyet ettin diyerek karar verip, ödenmesi gereken tazminatı öde diyorsa, o devlette aradan geçen zamanda ödeme yapmayarak, ‘param yok’ diyorsa, bu durum açılan Ergenekon davası kadar büyük bir ayıptır. Yeni, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek için de hazin bir tablodur.”