TEOMAN: ''TOPLUMSAL UZLAŞIDA UMUT, LAİK VE SEKÜLER KESİMDE HERHANGİ BİRİNDE DEĞİL, İSLAMİ HASSASİYETLERİ OLAN KESİMDE!
O İSİMLERDEN BİRİ DE DİLİPAK'TIR!''

Sanatçı Teoman geçtiğimiz günlerde 29 Eylül’de çıkaracağı teklisini Necip Fazıl Kısakürek’e adadığını duyurmuş ardından bazı kesimlerden tepki almıştı. Teoman yeni şarkısını “Bir hiciv şarkısı olacak. Cem Karaca'nın Sahibi Geldi şarkısından esinlenen, gençlere öğüt olarak” şeklinde tanımlamıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın You Tube kanalına konuk olan Teoman toplumsal uzlaşmanın laikler eliyle gerçekleşmeyeceğine belirtti. Uzlaşmanın mütefekkir Abdurrahman Dilipak gibi vicdan sahibi muhafazakarların eliyle gerçekleşeceğini savunan Teoman programda şu ifadelere yer verdi:

“Bu toplumda bir uzlaşma olacaksa bu laikler tarafından olmayacak. Artık iş çok çığırından çıktı. Eğer muhafazakarlar kendilerini vicdanlı hissediyorlarsa artık bunu göstermeliler. Abdurrahman Dilipak bunu gösteriyor.”

Teoman’ın bu sözlerinin ardından Fatih Altaylı da kendisine katıldığını"Abdurrahman Dilipak da bu var, Dücane Cündioğlu’nda bu var. Pek çok insanda var ama artması lazım. Ama en başta siyasetçilerde artması lazım.” ifadeliyle bildirdi.