Yahudi iş adamı Doğan Kasadolu, İsrail iç siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kasadolu, Netanyahu hükümetinin faist bir yönetim olarak diktatörlüğünü ilan etmek üzere bir iç siyaset izlediğini belirtti ve Yahudilerin, bugünkü İsrail hükümetini bir temsil noktası olarak görmdeğini kaydetti.

''BATIŞIN BİRİNCİ GÜNÜNDESİNİZ'' DEDİM

Netanyahu hükümeti diktatöryasını ilan etmek için, hiç kimseyi takmama kanununu getirmeye çalışması, bir yargı reformu değil bir yargı darbesidir. Yargıyla devleti ele geçirmek, devleti soymak, hiç kimseye hesap vermemek kanunu geçirmek üzereyken, ben oradaki dostlarımı aradım ve dedim ki: 'İkinci İsrail devletinin batışının birinci günündesiniz'

FAŞİST KABİNEYİ BİR BİR ANLATTI

Bir ülkede 'ne oldum delisi' bir hükümeti başa getirirsen, birkaç tane katili de hükümete koyarsan... Ben-Gvir bir tanesi İçişleri Bakanı. Eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'in suikastında başrolde. Rabin barış imzalıyordu Filistinle ancak nasip olmadı, çünkü adamı katlettiler.

Kasadolu Ayrıca, hükümetin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in de utanç verici bir isim olduğunu kaydetti.

"BUGÜNKÜ İSRAİL HÜKÜMETİ YAHUDİ KÜLTÜRÜNÜ TEMSİL ETMİYOR"

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Bugünkü İsrail hükümetinin faşist olduğunu ve bu hükümette Yahudilerin temsil edilmediğini söyleyen Kasadolu, şu ifadeleri kullandı: 

"Bugünkü İsrail hükümeti Yahudi kültürünü temsil etmiyor. Dünya Yahudileri, bugün İsrail hükümetini kendi dindaşı olarak görmüyor ve kültürlerini temsil ettiklerini düşünmüyor. Maliye Bakanı Smotrich, İngiltere'ye gidiyor; İngiliz Yahudileri İçişleri Bakanlığına dilekçe veriyor 'Bu adamı ülkeye sokamayın, böyle bir faşistle bizim işimiz olmaz diye"

Kasadolu, Smotrich'in tutuklu bulunan Filistinli bir kız için 'Dizlerine sıkın bir daha yürüyemesin' dediğini aktardı.