Derin Gerçekler

Diktatoryal rejimler, DİJİTALİZmi çok sevdi. Bir de Karanlık derin çeteler bu sevince ortak. Diktatörler kendi halkını takip edecek, sindirecek, kontrol edecek. Diktatörlerin işi bitince ya onları dijital sistem üzerinden bir TIK la resetleyecekler, ya da başka bir diktatörün başına musallat edip hem stratejik noktalarını, askeri kapasitelerini hem de İK’larını yokedip defteri kapatacaklar.  Brezilya’da yaşanan olaylar, diğer bir çok LatinAmerika ülkesi için bir model oluşturuyor. Sonra sıra diğer ülkelere gelecek. Brezilya’daki olaylar sanki Gezi kalkışması tecrübelerinden yararlanılarak hazırlanmış gibi. Bunların “Çakma bahar”ı sonunda derin bir kışla sonuçlanıyor.

Bakın 2023’de  sokakta ve sanayide, hizmet sektöründe çok sayıda insanımsı robot (Humanid) görecek insanlar, bazı ülkelerde. Ardından giderek artan işsizlik, ekonomik ve siyasi krizler, toplumsal olaylar..

Dünyada bunlar olurken, biz seçim vesilesi ile birbirimizi yiyeceğiz. “Böyle hassas bir zamanda dışarı ile sorun çıkartmak istemeyiz” diyeceğim ama, iç politikaya dönük, dışarıda yönelik bir kriz birilerinin işine yarayabilir.

Ülkemizde o kadar çok sadist ve mazoşist var ki, ağladıklarına, bağırıp-çağırdıklarına bakmayın, bu onların keyfi. Onlar budan mutlu oluyorlar. Memlekette bu kadar parti, bu kadar kurtarıcı lider, örgüt, tarikat nasıl oluyor, düşünsenize. Tencere yuvarlanıyor, kapağını buluyor. Siyaset aslında edep irfan işidir de, bizdekine gelince, düpedüz halt etmektir, genel manzara itibarı ile. Osman Yüksel Serdengeçti, Allah ona rahmet etsin, o yıllar önce bu durumu görmüş ve hiciv yoluyla da anlatmata çalışmıştı da insanlar yine anlamamıştı.

Şoforlere sesleniyorum: Ya hu şoförsüz otomobiller geliyor, ne yapacaksınız?

Ses yok. Ya hu Elon Musk NeuraLink uygulamalarına başladı. 2023 de tüm dünyada yaygın uygulamaya geçecekler, yani beyine yükleme yapabilecekler. Ya da yükleyen silebilir de! öğretmeninden Prof.undan yine ses yok. Hocam, GPT3, 10 dakikada bedava tez yazıyor, ne buyurulur bu hususta!

Ya hu, ABD de insansız hukuk büroları açıldı. Avukatlar ne yapacak, bilirkişiler ne yapacak!?

Torbacılar siz ne yapacaksınız? Uyuşturucunun her çeşidi bedava olacak, RF yoluyla cep telefonunun üzerinden size ulaştırılacak. Narkotik polisi ne yapacak?

Kamuoyu araştırma şirketleri de düşünsünler, yapay zeka üzerinden tüm tercihler an be an izleniyor.

Şu Dronlar devreye girince kargocuların da işlerini ellerinden alacaklar. Bakkallara zincir mağazalara da gerek yok, kaynağından müşteriye hizmet sunan yapay zekalar hepsini silecek. Peki bizim halimiz nice olacak diye düşünen var mı? Birileri sizi gereksiz, çöp, üretmeden tüketen devlete ve topluma yük insanlar olarak görecek.

Enerji, haberleşme, robotlar tek merkeze bağlı olunca, enerji ya da güvenlik, sağlık da eğitim diye sorunlar olmayacak. Mülkiyet de yok, para da; yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat. Rus olmayınca, sizin kopyalarını alıp, beyninizi kopyalayıp, sizi Avatar’a dönüştürecekler. Bedeniniz de gübre yapacaklar. İnanmadınız değil mi? Allah korusun, başarılı olurlarsa, gerçek mi, değil mi, o zaman anlayacaksınız ama çok geç olacak! Siz KHK, EYT, Asgari ücret, İHA’lar, SİHA’larla vakit geçirmeye devam edin.

Hey! Parti başkanları, Belediye başkanları, Yasama, yürütme, yargının olmadığı bir dünyada size de gerek yok. Gazeteciler, GPT3 üzerinden her bilgiye ulaştıktan sonra, size ne gerek var. Şimdilik yeniden yapılandırılan etkili, yan etkileri giderilmiş mRNA’ların tanıtımına başlayabilirsiniz.

Sahi Cemaatlar, dini ve ideolojik kanaat önderleri neyle meşguller bu arada.

Ne diyeyim ki,  anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Yuval Harari ne diyordu 2020 Dünya Ekonomik Forumunda, Davosta: “Artık gizemli ruhlar değiliz; artık hacklenebilir hayvanlarız”. Adamlar gizlemiyor, açık açık söylüyor, birileri de gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar. Sanki büyülenmiş gibi.

Necip Fazıl’ın “Destan” şiirinde dediği gibi, (…) “Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak! / Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak / Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden / Çatırtılar geliyor karanlık kubbemizden / Çekiyor tebeşirle yekun hattını afet / Alevler içinde ev, üst katında ziyafet!” (…) “Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul / Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul / Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa / Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!” (…) “Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilaç / Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilaç / Bülbüllere emir var: Lisan öğren vakvaktan / Bahset tarih, balığın tırmandığı kavaktan!”(…)

“Ah! Küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap” Rezil olan siyaset ve Sefil olan insanlık..

Selam ve dua ile..