Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayindeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "TCG Anadolu'nun büyük kardeşi olacak yeni nesil bir uçak gemisi inşa etmek için kolları sıvadık. Hava gücümüzde çarpan etkisi yapacak 5'inci nesil milli muharip uçağımız Kaan ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah 2023 senesi bitmeden Kaan’ın havalandığını göreceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni nesil uçak gemisi geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'nun, donanmamızı gücüne nasıl bir güç kattığını oraya yakinen müşahede ettik. Tabii bununla da yetinmeyeceğiz. TCG Anadolu'nun büyük kardeşi olacak yeni nesil bir uçak gemisi inşa etmek için kolları sıvadık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "stratejik mesajlar içeriyor" dediği Türk donanmasının, Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği tarihinin en büyük resmigeçidinin detayları ortaya çıktı. Tarihi geçişin komutası Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Tatlıoğlu, faaliyetin sancak gemisi TCG Anadolu'ya beraberindeki Deniz Harp Okulu öğrencileri ile deniz vasıtasıyla geldi. Gemiye çıkışında denizcilik usullerine uygun olarak "silistre" adı verilen denizcilik düdüğü çalınarak karşılanan Oramiral Tatlıoğlu'na, üzerinde geminin adı yazan "gemi şapkası" takdim edildi. Tören mangasını selamlayan Tatlıoğlu son hazırlıklara ilişkin aldığı brifingin ardından seyir emrini vererek Boğaz geçişini başlattı.


"Kaan 2023 bitmeden havalanacak"
Erdoğan, "Hava gücümüzde çarpan etkisi yapacak 5'inci nesil milli muharip uçağımız Kaan ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah 2023 senesi bitmeden Kaan'ın havalandığını göreceğiz." diye konuştu.

Milli Muharip Uçak KAAN, kritik testleri bir bir aşıyor. TUSAŞ mühendisleri, bu yıl yapılması planlanan ilk uçuş için uçağı eksiksiz bir şekilde hazırlamaya çalışıyor. Bu yönde yapılan son test ise uçağın fırlatma koltuğuna yönelik oldu. Savunmadaki Türkler bu hafta ilk uçuş için geri sayım yapan yerli savaş uçağındaki F-35 detayını gündemine aldı.

"SİHA teknolojisinde çığır açan Bayraktar TB3'ün çeşitli testleri başarıyla gerçekleştiriliyor." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genel maksat helikopterimiz GÖKBEY, 20 bin feet irtifa testini sorunsuz bir şekilde tamamladı. AKSUNGUR İHA, milli motoruyla 30 bin feet yükseklikteki uçuşunu başarıyla yaptı."

8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir? 8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir?

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, altıncı uçuş testini de başarıyla tamamladı.

"Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefimize mutlaka varacağız"
Erdoğan, "Son 21 yılda ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını yüzde 80'lerden alıp nasıl bugün yüzde 20'lere düşürdüysek, savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefimize mutlaka varacağız." şeklinde konuştu.