Osmanlı Devleti'ne gerileme döneminde en parlak yıllarını yaşatan 2. Abdülhamid'in Çemberlitaş'ta bulunan türbesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaretçilerin arasında bulunan bir şahıs, dini be milli değerlere hakaret ederek türbe içinde provokasyonda bulundu.

PROVOKATÖRÜN OYUNUNA GELMEDİ

Cep telefonu kamerasıyla etrafı çeken provokatör, ''İnsanları böyle kandırıyorlar Allah inancıyla. Dinbazlar, alim denilen kişiler ve yönetimde olanlar da buradan nemalanıp, halkı koyunlaştırıp, sömürmektedir. Kandırmaya devam etmektedir.'' ifadelerini kullandı. Türbede bulunan bir diğer ziyaretçi çirkin sözlere kayıtsız kalmayarak ''Sizi dinlemek zorunda değiliz. Eleştirilerinizi gidin başka yerde yapın. Burası eleştiri yeri değil. Buraya dua etmeye geldik.'' diyerek uygun bir dille provokatörü uyardı. 

TEPKİLER GELİNCE DIŞARI ÇIKMAK ZORUNDA KALDI

''Duanın anlamını biliyor musunuz?'', ''Burası neye göre kutsal'', ''Hakikatler ağır mım geliyor'' ve ''Oruç denilen kelimenin hangi ayette geçtiğini biliyor musunuz?'' gibi anlamsız sorular soran provokatöre türbede bulunan diğer vatandaşlar da tepki gösterinde kutsal mekanı terk etmek zorunda kaldı.