Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Attendorn kasabasında 8 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi tarafından yaklaşık 7 yıldır evde hapis tutulduğu ortaya çıktı. Kız çocuğunun büyükannesinin evinde kaldığı, hiçbir şekilde dışarı çıkartılmadığı, evde sadece çocuk odasında yaşadığı ve buradan başka bir hayat bilmediği kaydedildi. Küçük kız, bir ihbar üzerine 23 Eylül’de polis ve Gençlik Dairesi tarafından kurtarıldı.

MERDİVENLERİ ÇIKAMADI

Savcılık, polislerin çocuğu almaya gittiklerinde çocuğun merdiven çıkmakta zorlandığını belirtti. İlk olarak sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye götürülen çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilirken, cinsel bir istismar veya şiddete maruz kalmadığı açıklandı. Savcı Patrick Baron, çocuğun en son 1.5 yaşlarındayken dışarıya çıkartıldığını onun dışında dışarıdaki yaşamdan hiçbir haberi olmadığını belirtti.

İLK KEZ ARABA GÖRDÜ

Çocuk, hastanede doktorlara, hayatında hiç araba, orman ve çimen görmediğini, bunları ilk kez evden çıktıktan sonra gördüğünü söyledi. Anne ilk sorgusunda çocuğunu neden evde hapsettiği açıklamadı. Aynı şekilde büyükanne ve büyükbaba da ifade vermedi. Serbest bırakılan üç yetişkin hakkında kişinin özgürlüğünü kısıtlama suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor. Kızın babasının İtalya’da yaşadığı belirtilirken olay, ailenin bir akrabasının polise ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktı. Küçük kızın velayeti annesinden alındı ve Gençlik Dairesi tarafından koruyucu aileye verildi.