Dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalara dayanarak, Hamas'ın tünel ağının çoğunluğunun sağlam kaldığını açıkladı.

New York Times, İsrail'in öngörülebilir gelecekte grubun askeri kapasitesini ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağını belirtti.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti

KUZEYDE BİLE 5 BİN MÜCAHİT SAVAŞIYOR
En az 5 bin Hamas savaşçısının hâlâ kuzey Gazze Şeridi’nde olduğunun altını çizen NYT şunları vurguladı: “Hamas savaşçıları, hâlâ kuzey Gazze’nin yer altı ve yer üstünde, İsrail birliklerine füze fırlatıp, birliklerine saldırı düzenleyecek seviyede aktif olarak varlık gösteriyor.”

Haberde ayrıca, İsrail rejiminin Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, “Hamas'ı yok etme” hedefinin mevcut duruma göre "anlaşılması zor" olduğu vurgulandı.

SOYKIRIM DESTEKÇİSİ ABD'DE İŞLER TERSİNE DÖNÜYOR... BIDEN’A HAMAS UYARISI
Amerikan NYT, 10 Şubat’ta ise ABD istihbaratının “Hamas” brifingini haberleştirmişti. Buna göre İsrail’in Hamas’ı yok etme hedefinin ne kadar gerçekçi olduğu konusunda ABD istihbaratının Biden yönetimine şüphelerini dile getirdiğini aktarılmıştı.

İSRAİL’İN SİLAHLARI İSRAİL’İ VURUYOR
NYT, 29 Ocak tarihindeki haberinde, İsrail askerlerinin Gazze’ye abluka uygulamak için kullandığı silahların Hamas’ın eline geçtiğini ve Kassam Tugayları’nın bu silahları dönüştürerek İsrail’e karşı kullandığı bilgisini gündeme taşımıştı.