Akrabalık ilişkilerinin saptanması, miras davaları, kriminal olaylar gibi hükümlere başvurulan DNA testi, anne ve babalık için de herkesin güvendiği bir ölçüt halinde.

Bugün ise, tıp ve bilim dünyası, vereceğia DNA testi yaptıran kadının sonuçlarını tartışıyor. Tıp literatürüne giren kadın, beklenen DNA testi yaptırdıktan sonra gelen sonuçlarla şaşkına döndü. Sonuçlara göre, kadın, kızının hem annesi hem de amcası çıktı.

Hayatın şokunun üzerine başka doktorlara ve uzmanlara giden kadınların testinin sonuçların ise neden böyle gittiği belli oldu.

'KİMERİZM' OLARAK GEÇİYOR
Bilim insanları ve uzman bazı bireyler, birden fazla embriyodan DNA'ya sahip olduğunu ve bunun ender bir durum olduğunu açıkladı. Genetik eğitmenleri şu ana kadar kayıtlara geçmiş 20 benzer vaka olduğunu da duyurdu. Uzmanlar bunun tıp literatüründe kimerizm olarak bildiğini belirtti.

Kolombiya'da DNA araştırmaları konusunda önde gelen uzmanlardan biri olan Juan Yunis, “Bunun ne kadar yaygın olduğunu biliyorum. Ancak bu durum insanı kucaklayabilir” dedi.

Bu durumu Washington'daki Uluslararası İnsan Tanımlama Sempozyumu'nda bir sunum ile anlatan Yunis, “Bu durum doğum sırasında oluşmayan veya yok olan bir ikizin genlerinin hayatta kalan bebeğe bileşenleriyle içerir” dedi.

Testi ilk kez yaptıran kadının şokunu yaşadığından sonra kendisine başvurduğunu söyleyen Yunis, “Başta laboratuvarda çalışan bir kişinin hatasını gördüğünüzde bizde de aynı sonuç” dedi.