TBMM'de düzenlenen İYİ Parti'nin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Meral Akşener'in Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'i hedef alan açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki yağmaya devam ediyor.

II. Abdülhamid

'DİMDİK DURAN ÇAPULCULAR DA OLACAK...'

Gezi davasında alınan kararlara öfkelenen Akşener hızını alamayarak 2. Abdülhamid'in devrildiği 1908 İhtilali'ne güzellemelerde bulundu. Akşener, ''Değerli dava arkadaşlarım; Türk modernleşmesinin önünde, her zaman engeller olacak. Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdetiler çıkacak. Her devirde, bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlarımız olacak. Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın; Bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdetilerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemalleri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!” ifadelerini kullanarak adeta tepki çekti.

kavala

NE OLMUŞTU?

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi davasının karar duruşmasında işadamı Osman Kavala’ya ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ten ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmişti. Aynı davada Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi 18’er yıl hapis cezası almış, tutuklanmalarına hükmedilmişti.