"Örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan ve yargılaması devam eden Adnan Oktar’ın kaldığı cezaevi bir kez daha değiştirildi.

Türk tarihinin büyük zaferi: Kut'ül Amare... Türk tarihinin büyük zaferi: Kut'ül Amare...

Hapisahanede örgütsel faaliyetlerine devam ettiği öne sürülen Oktar’ın avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

2 yıldır Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde tutulan Adnan Oktar’ın cezaevi adresi değişti. Oktar, bugün akşam saatlerinde Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

4’ÜNCÜ ADRESİ
Adnan Oktar, 11 Temmuz 2018 tarihinde, beraberindeki 176 kişi ile birlikte "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" dahil birçok suç iddiasıyla gözaltına alınmış ve 18 Temmuz 2018’de çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

İlk olarak Silivri Cezaevi'ne konulan Oktar, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na nakledilmişti. Oktar Nisan 2022’de Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. Önceki gün Van Başkale Cezaevi'ne giriş yapan Oktar yeni koğuşuna konuldu