Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşılaştı. Zorlu geçen mücadeleden 3-2 mağlup ayrılan Trabzonspor, bu sonuçla kritik puan kaybı yaşadı. Sabah gazetesi yazarı Ahmet Çakar, maçın ardından kaleme aldığı yazıda, hakem Halil Umut Meler'in kararlarını ele aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya Trabzonspor taraftarının meşaleler ve yabancı cisimlerle yaptığı müdahale damga vurdu. Bu atmosferde Trabzonspor, kaleci Livakovic'in hatasından doğan bir frikik golü ve Djiku'nun yaptığı penaltıyla skoru 2-2'ye getirdi. Maçın bu bölümünden sonra taraftarın sahaya müdahalesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergin Ataman'a geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergin Ataman'a geçmiş olsun telefonu

Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe'den Batshuayi'nin attığı gol, takımına galibiyeti getirdi. Ahmet Çakar, yazısında hakem Halil Umut Meler'in, özellikle maçın son bölümünde Fenerbahçe lehine verdiği ve vermediği kararları sert bir dille eleştirdi. Çakar, bu durumu Türkiye Futbol Federasyonu'nun basiretsizliği ve hakem Meler'in futbola ihaneti olarak nitelendirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin galibiyet golü öncesinde Oosterwolde tarafından yapılan faulün göz ardı edildiğini belirterek, maçın sonucunun adaletsiz bir şekilde Fenerbahçe'nin lehine sonuçlandığını iddia etti.